Bijeljina

Zaraženi virusom korona biće smješteni i u Đačkom domu

  • 26.03.2020. 19:23

Sve osobe koje su se nalazile u bolničkom karantinu negativne su na Virus korona. Porodilja i novorođenče osjećaju se dobro i pušteni su kući. Dvije ženske osobe starije životne dobi i dalje ostaju u bolničkom karantinu iz preventivnih razloga. Jedna od njih ima pneumoniju, koja nije izazvana virusom korona, a druga osoba je bila u kontaktu sa osobom pozitivnom na Covid-19. Iz Bijeljinske bolnice još jednom su izrazili zahvalnost privrednicima Semberije na finansijskoj pomoći i najavili nabavku neophodne medicinske opreme.

"Iz tih sredstava ćemo kupiti, odnosno Bijeljinska bolnica će dobiti 5 monitora za praćenje vitalnih funkcija koji će biti neophodni za rad u toku intenzivne njege. Takođe, pronašli smo mogućnost da obezbjedimo dodatnu količinu vizira. To su zaštitne maske koje su itekako potrebne onim zdravstvenim radnicima koji će biti najviše izloženi", kazala je Milica Lovrić, direktor JZU Opšta bolnica Sveti Vračevi, Bijeljina.

Dom učenika u Bijeljini od sutra će biti reorganizovan u karantin za oboljele od virusa Korona. Cilj je da se ubuduće u potpunosti odvoje oni koji imaju virus, od zdravih, zaključeno je na današnjoj sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije.

"Naš stav je, a stav i Republičkog štaba za vanredne situacije, da ne miješamo ljude koji su pozitivni sa ljudima koji ne budu zaraženi. I mislim da je to jedna od najboljih stvari koje smo morali uraditi u ovom periodu. Za početak ima nešto više od 100 ležaja, može biti stavljeno i preko 180, dezinfekcija je već urađena", izjavio je Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine.

"U saradnji sa Ministarstvom zdravlja dobili smo određene smjernice jer je DZ dobio obavezu da organizuje zdravstveni monitoring, odnosno nadzor nad tim osobama koje se nalaze u karantinu. Po našem dogovoru, karantin bi trebao da profunkcioniše već od sutra. U toku današnjeg dana planiramo da izvršimo određene pripreme kada je u pitanju obezbjeđenje od strane Doma Zdravlja", ističe Duško Milovanović, direktor Doma zdravlja Bijeljina.

U protekla 24 časa, na graničnom prelazu Rača u BiH je ušlo 239 vozila, od kojih su većina kamioni, a na Pavlovića mostu 12 vozila. Komunalna policija izvršila je 102 kontrole ljudi koji su u samoizolaciji i svi su se nalazili na svojim adresama. Pripadnici Policijske uprave izdali su 6 rješenja licima starijim od 65 godina, koja su prekršila pravila kretanja u vrijeme policijskog časa.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм