Ljekar dobojske pedijatrije

Zaražen doktor u Doboju

19:15, 26.03.2020.
Izvor: ATV
Ljekar dobojske pedijatrije, srednje životne dobi, prvi je slučaj zaraze virusom korona u Doboju. U toku dana testiraće se svi njegovi prvi kontakti i tražiće se klaster iz koga je zaražen. Štab je preduzeo i mjere dezinfekcije prostora u kome je boravio.

"Dezinfekcije svih onih i radnog mjesta pacijenta koji je pozitivan i mjesto življenja i kroz epidemiplošku anketu doćemo do svih kontakata u zadnjih sedam dana tj od petka prošlog", izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Zaposleni na dobojskoj pedijatriji su u izolaciji i uzimaju se njihovi uzorci. Ljekar će biti smješten u Studenstki dom u Banjaluci. Nenad Stevandić, predsjednik Tima za praćenje sprovođenja mjera republičkiog Štaba za vanredne situacije.

"Kolega će za tri nedelje proći malo u BL u Studentski dom, ako bude negativan za 15 dana za tri nedelje na posao, hajde da posmatramo to sa tom vedrinom, s sve što je vezano za njega kontakti poroidični kućni poslovni će biti izuolovani", kazao je Nenad Stevandić.

U Doboju je pod nadzorom 936 osoba. Nadležni pozivaju na poštovanje preporuka struke i ostanak kod kuće. Dok se dobojska pedijatrija ne stavi u funkciju, pacijenti se upućuju  na Dom zdravlja, a po potrebi Klinički centar Banjaluka.