Doboj

Žandarmerija i PU Doboj 2 dobiće nove objekte

  • 10.11.2020. 19:06

Dobojska žandarmerija i pripadnici Policijske stanice 2 dobiće nove prosotorije. To je jedan od zajedničkih projekata MUP-a Srpske i dobojske Gradske uprave. Prvi korak treba da naravi lokalna skupština, prenosom vlasništva zemljišta na MUP. 

"Mi ćemo napraviti idejni projekat da kažemo šta je to što nam je potrebno da imamo u tom objektu a već smo dogovorili sa gradonačelnikom da će grad sufinansirati sam projekat i nakon toga treba obezbijediti sredstva i ući u gradnju", kaže Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Radiće se tokom iduće godine. Nakon izrade projekta biće poznato koliko će gradnja da košta. Za sada su poznate lokacije objekata. 

"Policijska stanica 2 će biti u Ustaničkoj ulici neposredno gdje je trenutno sjedište, gdje imamo opštinsku zgradu koja je devastirana, ali imamo doviljno zemlje i placa da uradimo. Što se tiče žandarmerije plan je da u južnom dijelu grada  imamo gradsku zemlju", kaže Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Biće uređen i objekat policije u centru Doboja. Plan je da se unaprijedi i video nadzor. 

U poboljšanje rada video nadzora iz dobojske gradske kase biće izvdvojeno 40.000 maraka. U postojeće sisteme biće ugrađeni infracrveni uređaji. 

To će omogućiti snimanje noću i rad video nadzora u punom kapacitetu. Kamere priželjkuju i u Tesliću. Pomogle bi rješavanje brojnih krivičnih djela. 

"Ovdje zbog jednog sasvim drugačijeg odnosa sa opštinskim vlastima nismo uspjeli da uspostavimo kontakt i da nrapravimo video nadzor koji bi pomogao građanima Teslića da bezbjednije žive", kaže Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Video nadzor postavljen je u više od 35 lokalnih zajednica, efekat na dobojskim ulicama već je vidljiv. Efikasnije su riješena brojna krivična djela, a samo u ovoj godini evidentirale su više od 9.000 neregistrovanih vozila.

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.