Drugostepeno rješenje

Žalba odbijena Osman Mehmedagić ostaje bez diplome

  • 27.09.2019. 19:18

Direktor Obavještajno – bezbjednosne agencije BiH Osman Mehmedagić Osmica i prema drugostepenom rješenju, ostaje bez diplome.

Žalba Univerziteta za poslovne studije u Banjaluci je odbijena, što je potvrdilo i tačnost nalaza Republičke prosvjetne inspekcije. Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević kaže, ova odluka je podigla veliku buru u javnosti bez potrebe. Ovo je samo, kako kaže, redovan postupak.

“Prosvjetna inspekcija je imala određene nalaze u prvom stepenu i naravno da je služba ministarstva, dakle resor visokog obrazovanja izvršio detaljnu analizu prvostepenog rješenja i na osnovu toga donio drugostepeno rješenje u kojem su potvrđeni nalazi republičke Prosvjetne inspekcije. Istovremeno je odbijena žalba Univerziteta za poslovne studije, u ovom konkretnom slučaju i ja bih rekao da je to jedna potpuno uobičajena procedura kojom će se ovo Ministarstvo i dalje baviti, nevezano, dakle, ko je zainteresovana strana i na koga se odnose ovakvi slučajevi”, izjavio je Srđan Rajčević,ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS.

Ova informacija je iznenadila rektora Univerziteta za poslovne studije. Radovan Klincov je za odbijanje žalbe čuo po prvi put od ATV-a. Kaže da je na službenom putu u Moskvi i da na njihovu adresu ništa nije stiglo.

“Šta je radio? Ne znam, ne znam! Hajde, upoznajte me! Kako ću komentarisati ono nešto što ne znam? Prvi put sada čujem od vas, ne razumijem. Kod mene ništa nije došlo, na moju instituciju, niti meni, niti ja išta o tome znam”, rekao je Radovan Klincov, rektor Univerziteta za poslovne studije u Banjaluci.

U jeku afere o diplomi Osmana Mehmedagića, počeli su i napadi na ministra Srđana Rajčevića. I nakon što je javno na jučerašnjoj sjednici Narodne skupštine vrlo jasno iznio sve podatke o sticanju svojih diploma i studiranju, Rajčević je i danas meta napada pojedinih medija, koji pozivajući se na neimenovane  izvore iz Univerziteta, tvrde da je diplomu koju je stekao u Solunu nostrifikovao u Travniku. 
Da je to netačno, potvrdila je Ivanka Marković poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS i nekadašnji član Komisije za priznavanje visokoškolskih isprava. Rajčevićeva diploma, kaže Markovićka, nostrifikovana je u Banjaluci.

"Ja sam bila član Komisije za priznavanje visokoškolskih isprava. Dakle, nostrifikovana je diploma od strane komisije koju je formiralo Ministarstvo prosvjete i postoje i podaci o tome, moraju postojati u arhivi Ministarstva, tako da ne vidim otkud medijima takva informacija, zaista. Mi smo je nostrifikovali, naša Komisija, našeg ministarstva", rekla je Ivanka Marković, nekadašnji član Komisije za priznavanje visokoškolskih isprava. 

Ministar Srđan Rajčević sve dezinformacije koje se ovih danas pojavljuju u vezi sa njim naziva smiješnim. Oglasio se na svom Tviter profilu i poručio da se oni kojiih plasiraju spreme za tužbu. 

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм