Razmatranje seta zakona o povećanju plata

Zakazana 28. posebna sjednica Narodne skupštine

  • 03.07.2018. 15:04

Održana je sjednica Kolegijuma Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj je donesena odluka o zakazivanju posebne sjednice.

28. posebna sjednica zakazana je odmah po zavrsetku 25. redovne sjednice koja je u toku. Imaće 18 tačaka, a na njoj bi se trebali mijenjati zakoni o platama zaposlenih u javnom sektoru. 

Sjednica je zakazana povodom seta mjera Vlade RS za povećanje plata. 

U tačke dnevnog reda biće uvršteno i sedam tačaka koje su juče povučene sa sjednice, zbog razmatranja Izvještaja Anketnog odbora.

Novinarima se obratio i predsjednik NS RS Nedeljko Čubrilović koji je rekao da je "bilo dosta nepoznavanja materije i da ne treba unositi zabunu kada su u pitanju Ustav i zakoni" kada je riječ o Anketnom odboru.

"Ovdje je prisutno dosta nepoznavanja osnovne materije. Ne treba unositi zabunu kada je u pitanju Ustav i zakoni. NS RS uradila je jedino moguće. Imala je Anketni odbor, a poslanici su dali svoj doprinos. Vjerujem da je i poziciji i opoziciji bio jedini cilj da se dođe do istine, samo ona tu moze da smiri uzburkanost. Samo Tužilaštvo može da se izjasni, sve ostalo ne ide u prilog situaciji. Vi znate da Tužilastvo nema obavezu da obavještava javnost o toku istrage, ono što ste vi čuli, to sam i ja čuo", rekao je Čubrilović.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок