Sastanak Jerinića i Vračara

Zajedničko kandidovanje projekata prema Vladi RS

  • 25.12.2018. 11:59

Zamjenik gradonačelnika Doboja Boris Jerinić i načelnik dobojske Policijske uprave Dmitar Vračar razgovarali su danas o bezbjednosnoj situaciji u ovoj lokalnoj zajednici, koja je ocijenjena kao zadovoljavajuća, te najavili unapređenje saradnje i zajedničko kandidovanje projekata prema Vladi Republike Srpske.

Jerinić je najavio da će među ovim projektima biti izgradnja kružnih tokova, te smještaj Jedinice za podršku i Policijske stanice Doboj dva. 

On je naveo da je za realizaciju projekta sistema video-nadzora sklopljen ugovor u vrijednosti 350.000 KM, te izabran izvođač, a Gradska uprava će zajedno sa Policijskom upravom Doboj, uz finansijsku podršku Vlade Srpske, naći rješenje za lokacije za smještaj Jedinice za podršku i Policijske stanice Doboj dva. 

Jerinić je najavio da će o tome biti riječi na sjednici Vlade Republike Srpske koja će, kako je naveo, početkom februara biti održana u Doboju. 

Vračar je rekao novinarima da je broj krivičnih djela na području u nadležnosti Policijske uprave Doboj na skoro istom nivou kao prošle godine, te da je 30 odsto manje prekršaja u oblasti javnog reda i mira, dok se više napora mora uložiti kada je riječ o bezbjednosti u saobraćaju. 

On je naveo da je u toku isporuka informatičke opreme i opremanje nove zgrade policije gdje će biti smještene dvije organizacione jedinice, koje bi trebalo da budu useljene u januaru. 

Vračar je dodao da je sa Jerinićem razgovarao i o primjeni sistema video-nadzora. 

"Na području grada na više lokacija u toku je testiranje i kompatibilnost sa našim bazama podataka", naveo je Vračar, koji je nakon sastanka u Gradskoj upravi zajedno sa Jerinićem posjetio policijsku zgradu u izgradnji. 

Jerinić je danas organizovao sastanke i sa predstavnicima lokalnih udruženja koja su proistekla iz proteklog rata. 

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    ''Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)