Željka Cvijanović

Zahvalnost Putinu za odbranu dejtonskih pozicija

  • 17.01.2019. 21:40

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je zahvalna ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu za odbranu dejtonskih pozicija ne samo Srpske, nego i cijele BiH.

Cvijanovićeva, koja se zajedno sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom danas u Beogradu sastala sa Putinom, rekla je da je ruski predsjednik pokazao da dobro razumije okolnosti u kojima Srpska i srpski narod funkcionišu. 

Ona je naglasila da je "jako važno imati velikog svjetskog igrača koji razumije koliko je važno očuvati Dejton i dejtonsku poziciju Republike Srpske, ali ne raditi ni protiv koga u BiH", te dodala da joj je žao što to mnogi u BiH ne razumiju. 

Cvijanovićeva je istakla da je Republika Srpska uvijek zahvalna za to što Rusija dosljedno brani stavove Republike Srpske u Savjetu bezbjednosti UN. 

"To je mnogo godina bio jedini glas i jedini način na koji smo mogli da se suprotstavimo raznim fabrikacijama i konstrukcijama koje su pravljenje na račun Republike Srpske i naravno da će narod Republike Srpske uvijek biti zahvalan za tako nešto", rekla je Cvijanovićeva novinarima nakon sastanka. 

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Развратник (16+)

    ''Развратник’ је аустралијска ТВ серија коју је режирао Петар Данкан и познати аустралијски адвокат Чарлс Вотерстрит, који је био узор за грађење главног лика. Серија кроз пет сезона прати живот кривичара Кливера Грена, чији је живот у расулу.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.