Željka Cvijanović

Zahvalnost Putinu za odbranu dejtonskih pozicija

21:40, 17.01.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je zahvalna ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu za odbranu dejtonskih pozicija ne samo Srpske, nego i cijele BiH.

Cvijanovićeva, koja se zajedno sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom danas u Beogradu sastala sa Putinom, rekla je da je ruski predsjednik pokazao da dobro razumije okolnosti u kojima Srpska i srpski narod funkcionišu. 

Ona je naglasila da je "jako važno imati velikog svjetskog igrača koji razumije koliko je važno očuvati Dejton i dejtonsku poziciju Republike Srpske, ali ne raditi ni protiv koga u BiH", te dodala da joj je žao što to mnogi u BiH ne razumiju. 

Cvijanovićeva je istakla da je Republika Srpska uvijek zahvalna za to što Rusija dosljedno brani stavove Republike Srpske u Savjetu bezbjednosti UN. 

"To je mnogo godina bio jedini glas i jedini način na koji smo mogli da se suprotstavimo raznim fabrikacijama i konstrukcijama koje su pravljenje na račun Republike Srpske i naravno da će narod Republike Srpske uvijek biti zahvalan za tako nešto", rekla je Cvijanovićeva novinarima nakon sastanka.