Zahvalnice i knjige za 14 škola banjalučke regije

  • 28.01.2021. 14:28

Predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov danas je u OŠ "Sveti Sava" u Banjaluci za 14 osnovnih i srednjih škola banjalučke regije uručio zahvalnice i knjigu "HUMANO SRCE SRPSKE" direktorima tih škola.

Zahvalnicu Odbora i knjigu dobile su osnovne i srednje škole iz: Banjaluke, Laktaša, Čelinca, Mrkonjić Grada, Ribnik, Kneževa i Šipova koje su učestvovale i podržale ovu veliku humanitarnu akciju za i gradnju Dnevnog centra "Podrži me -9.januar" u Kosovskoj Mitrovici i za paketiće djeci na Kosovu i Metohiji.

Do sad sredstva od 48.000 KM prikupljena od 81 osnovne škole usmjerana su za izgradnju Dnevnog centar "podrži me - 9.januar" u Kosovskoj Mitrovici koji gradi Odbor za 158 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju članovima Udruženja roditelja "Podrži me" na Kosovu i Metohiji. Ponosni smo što su baš učenici i zaposleni u tim školama jedni od najvećih donatora izgradnje dnevnog centra, a imena tih škola kao i donatora trajno će biti uokvirena i stajati u holu toga centra kao trajni dokaz humanosti, Odbora, Republike Srpske i svih škola koje su pomogle. Vjerujemo da će ih biti još.

Ova velika akcija traje do 15. februara uz saglasnost i podršku ministrice prosvjete i kulture Republike Srpske Natalije Trivić koja je pozvala juče sve škole da po mogućnostima učestvuju do 15. februara i podrže ovu veliku humanu akciju.

Za dovršetak centra od 714 m2 ukupne vrijednosti 280.000 evra potrebno je još 45.000 evra. Hvala svim osnovnim i srednjim školama i njihovom rukovodstvu koje imaju osjećaj da pomognu u težini života našeg naroda na Kosovu i Metohiji.

Predsjednik Odbora Milorad Arlov pozivao je sve koji mogu da pomognu ovaj značajan humani projekat posvećen ovoj djeci i mladima najugroženijih kategorija stanovništva na Kosovu i Metohijii da ga ove godine zavšimo. Kao da smo manastir humanosti sagradili, poručili su iz Odbora.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.