General vraćen u pritvor

Zahtjev za liječenje Mladića u Srbiji tek nakon oporavka

  • 02.04.2020. 15:27

General Ratko Mladić vraćen je u pritvorsku jedinicu u Sheveningen iz klinike u kojoj mu je u subotu, 28. marta, operisano debelo crijevo, rekao je Srni šef tima odbrane Branko Lukić.

Lukić je naglasio da general Mladić juče vraćen u pritvorsku jedinicu, komunicira samo sa porodicom, a advokati ga ne uznemiravaju da ne bi činio dodatni napor.

– Znam da je dobio bolnički krevet što je znak da mu je potreban potpun oporavak. On je bio lošeg zdravstvenog stanja i prije ovog zahvata. Nemam puno informacija. Uzorak otklonjenog tkiva je poslat na histopatološku analizu. Još se ne zna da li je maligno ili benigno – rekao je Lukić.

On je naveo da je operacija trebala da bude odgođena zbog malokrvnosti Mladića, ali je urađena, mimo traženja odbrane i uputstava vijeća i mišljenja srpskih ljekara.

– Operisali su malokrvnog čovjeka. Kako će on sada da bude? Sigurno nije dobrog stanja – smatra Lukić.

Lukić je rekao da advokati uvijek traže mišljenje medicinskih stručnjaka i da to što je Mladić operisan u takvom stanju “nije ispravno”.
– Mi smo na to ukazivali, ali mi se sa tim uvijek susrećemo, pogotovo što se tiče njegovog zdravlja. Stalno nas dovode do gotovog čina. Gotovo, sada je čovjek operisan. Nadamo da će da se oporavi – rekao je Lukić.

On je naveo da garancija Vlade Srbije za liječenje generala Mladića postoji, ali da trenutno tamo nema zahtjeva advokata da bude pušten na liječenje u Srbiju.

– Oni su ovo htjeli da obave. Mi ne tražimo puštanje trenutno. Čekamo još neke ljekarske izvještaje da bi tražili puštanje. Sada bi bio problem da on putuje – pojasnio je Lukić.

General Ratko Mladić operisan je u subotu, 28. marta, a prethodno mu je u decembru odrađena kolonoskopija.

Tada je utvrđeno da ima anemiju i čekalo se da mu se popravi krvna slika kako bi izdržao operaciju.

Porodica i njegov advokatski tim su obaviješteni o operaciji tek kada je zahvat urađen.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.