Radovan Višković

Za zapošljavanje u ovoj godini 17 miliona maraka

  • 13.03.2019. 15:34

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da će Vlada, radi povećanja zaposlenosti, sutra usvojiti akcioni plan zapošljavanja za ovu godinu na osnovu kojeg će za te potrebe na raspologanju biti 17 miliona KM.

Višković je rekao novinarima u Banjaluci da je rad prethodne i sadašnje Vlade uticao na činjenicu da Srpska, prema statistikama, trenutno ima najveći broj zaposlenih, ističući da se na tome neće stati. 

On je podsjetio da je rastu broja zaposlenih u Srpskoj doprinijelo povećanje neoporezivog dijela plate sa 200 na 500 KM, kao i sve što je Vlada radila s ciljem spasavanja i razvijanja industrije kože i tekstila. 

Višković je dodao da je privreda rasterećenija nakon usvajanja izmjena brojnih akata, napomenuvši da je namjera Vlade da privrednike oslobodi plaćanja poreza na sve mašine i opremu, koju uvoze, da bi proširili proizvodnju i otvorili nova radna mjesta.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб