Vlada Republike Srpske

Za Rukometni klub "Borac" 100 hiljada maraka

  • 13.09.2018. 14:23

Vlada Republike Srpske danas je odobrila jednokratnu finansijsku pomoć od 100 hiljada KM Rukometnom klubu "Borac m:tel" Banjaluka.

Vlada Republike Srpske obezbijediće 200 hiljada KM novčane pomoći za normalizaciju finansijskog stanja u Јavnoj ustanovi Banja "Dvorovi" u Bijeljini, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću nakon današnje sjednice.

Banja "Dvorovi", koja je osnovana 1986. godine sa zadatkom polivalentnog korištenja geotermalne energije ima 57 zaposlenih radnika i svih godina postojanja, najveći prihod ostvaruje od zdravstvenih usluga iz domena fizikalne medicinske rehabilitacije, a, osim toga, bavi se i pružanjem turističko-ugostiteljskih usluga.

"Prethodnih godina, u interesu pacijenata, na teret ustanove pružabi je znatno više usluga u odnosu na ugovoreni iznos sa Fondom zdravstvenog osiguranja Republike Srpske", navedeno je u saopštenju.

Iz Vlade napominju da je u prethodnih desetak godina, pruženo besplatnih usluga medicinske rehabilitacije u iznosu od preko 1.200.000 KM, što se odrazilo na sveukupno stanje u ustanovi.

"Takođe, rukovodstvo u ustanovi se suočava sa velikim problemima i kašnjenjima u izmirenju obaveza, te su bilansi u ustanovi opterećeni značajnim iznosima zakonskih zateznih kamata i poslovanjem sa gubitkom", dodaje se u saopštenju.

U Vladi podsjećaju da je u decembru 2010. godine Banja "Dvorovi" pretrpjela veliku štetu u poplavama, kao i u maju 2014. godine, ali u mnogo većoj razmjeri, kada su svi objekti banje pretrpjeli znatna oštećenja koja još nisu sanirana.

Vlada Republike Srpske zadužila je danas Ministarstvo prosvjete i kulture i Ministarstvo finansija da obezbijede 69.523 KM za sanaciju štete u Osnovnoj školi "Radoje Domanović" Osječani kod Doboja.

Ova škola, koju pohađaju 272 učenika raspoređena u 20 odjeljenja, oštećena je u nevremenu 8. juna. U objektu centralne škole zaposleno je 58 radnika.

Vlada Srpske zadužila je Ministarstvo prosvjete i kulture i Ministarstvo finansija da obezbijede 93.600 KM (sa PDV-om) za prvu fazu radova na izgradnji školskog objekta za Područno odjeljenje Gornji Teslić, koje je u sastavu Osnovne škole "Ivo Andrić" Đulići.

Ukupna sredstva potrebna za izgradnju novog objekta, prema dokumentaciji koju je dostavila škola, iznose 316.529 KM, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

U sastavu škole se trenutno nalaze tri područna odjeljenja, od kojih je najbrojnije Područno odjeljenje u Gornjem Tesliću.

Zahtjev škole, koji je upućen resornom ministarstvu, odnosi se na izgradnju novog objekta na mjestu gdje se nalaze dvije škole koje su u lošem stanju i koje je neophodno srušiti.

Osnovnu školu "Ivo Andrić" Đulići pohađa 466 učenika raspoređenih u 27 odjeljenja, a u objektu centralne škole zaposleno je 38 radnika.

Vlada Republike Srpske usvojila je informaciju o sprovedenim aktivnostima na projektu "Podsticanje obnovljivih izvora energije" - komponenta izdavanje dozvola i licenci u Republici Srpskoj, te informaciju o strateškim aktivnostima koje sprovodi opština Gradiška.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.