Doboj

Za rekonstrukciju 3,6 kilometara magistralnog puta 10.800.000 KM

  • 07.04.2020. 17:43

Sjeverni ulaz u Doboj dobija novi izgled. Rekonstruiše se dionica magistralnog puta M17 kroz taj grad, a kako teku radovi uvjerio se i gradonačelnik Boris Jerinić.

Budžet je usmjeren na borbu protiv korona virusa, ali poručuje, najvaljeni projekti neće izostati.

"Vrijednost samog projekta za rekonstrukciju puta M17 na teritoriji grada Doboja i ovih svih radova pored magostralnog puta, autobuskih stakališta, trotoara svega onoga što se radi je 10.800.000 maraka", rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja. 

Radovi su počeli prošle godine, finansira ih Vlada Srpske. Njihov dio je i uređenje trotoara u dužini 3.650 metara u naselju Bare. Postavljaju su ivičnjaci, a iduće sedmice očekuje se asflatiranje pješačke staze. 

"Ona je veoma značajna za nas školarce, za radnike koji svakodnevno prelaze tu relaciju, a i samim tim povezuje naše predgrađe sa gradom", istakla je Vanja Tanasić, Bare. 

"Najveći problem je bio taj saobraćaj koji evo stvarno vidite u ovim teškim vremenima koliko je gust saobraćaj, najveći problem bio za pkolarce odlazak do škole čekanje autobusa on je bio oronuo građen prije 30 – 40 godina", naglasio je Darko Vukojević, Bare. 

Osim torotara Brae će dobiti i kanalizaciju. Pola miliona maraka izdvojeno je za kolektor. Kolektor i nove vodovodne i toplovodne instalacije dobiće i gradska ulica Kralja Aleksandra. 

"Mi ćemo uraditi i kompletnu rekonstrukciju i pješačkih zona tj. trotoara kompetnu rekonstrukciju saobraćajnice i javne rasvjete, tako da ta ulica će dobiti novi sjaj", istakao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja. 

Vrijednost radova u ulici Kralja Aleksandra je oko milion i po maraka. Na mjestu koje spaja tu ulicu i naselje Bare, gradiće se kružni tok. 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.