Davor Čordaš

Za projekte u Vukosavlju 536 hiljada maraka

  • 26.06.2018. 13:22

Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš potpisao je danas u Banjaluci sa načelnikom opštine Vukosavlje Borislavom Rakićem ugovore i sporazume o realizaciji četiri projekta na području Vukosavlja vrijedna 120.hiljada KM.

"Riječ je o sredstvima Vlade Srpske koja ćemo u Vukosavlje plasirati putem Programa rješavanja problema raseljenih lica, povratnika i izbjeglica za 2018. godinu. Finansirajući ova četiri projekta, nastavlja se podrška Ministarstva i Vlade povratnicima, te izbjeglim i raseljenim licima u ovoj lokalnoj zajednici", rekao je Čordaš. 

Potpisani su i sporazumi o sufinansiranju realizacije projekata asfaltiranja puteva u Mjesnoj zajednici Jakeš i ulaza u Pećnik do raskrsnice prema Gnionici vrijednih po 50 hiljada KM, saopšteno je iz Ministarstva. 

Osim ovih sporazuma, potpisani su ugovori o realizaciji projekata postavljanja fasade na Društvenom domu "Jezero" i opremanja svlačionice u Društvenom domu "Gnionica", vrijedni 20 hiljada KM. 

"Ministarstvo nastavlja i sa realizacijom projekta Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, u okviru kojeg će biti izgrađeno 13 stambenih jedinica za hrvatske i bošnjačke povratnike, čija ukupna vrijednost iznosi 416 hiljada KM", navodi se u saopštenju. 

Iz Ministarstva navode da je načelnik Rakić zahvalio ministru na svim projektima koji su realizovani na prostoru Vukosavlja prethodnih godina, ističući da su dosadašnja ulaganja u velikoj mjeri unaprijedila kvalitet života svih stanovnika ove opštine. 

On je upoznao ministra sa aktuelnim stanjem u ovoj lokalnoj zajednici, i izrazio nadu da će Vlada Srpske i Ministarstvo nastaviti sa pružanjem podrške procesu povratka na prostor ove lokalne zajednice i u narednom periodu

Тагови: