Predsjednik Vlade Republike Srpske

Višković: Za povećanje plata 70 miliona KM

  • 19.05.2021. 16:37

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je danas u Banjaluci da će iz budžeta Srpske za povećanje plata biti izdvojeno 70 miliona KM.
Višković je predstavnike političkih stranaka koje čine većinu u Narodnoj skupštini Republike Srpske informisao o setu zakonskih rješenja koje je pripremila Vlada Srpske, a kojima će biti regulisano povećanje plata, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Riječ je o Zakonu o platama zaposlenih u javnim ustanovama u oblasti zdravstva Republike Srpske, Zakonu o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda, Zakonu o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima, Zakonu o izmjeni Zakona o platama zaposlenih u oblasti kulture, te Zakonu o platama zaposlenih u oblasti pravosuđa.
 

Prijedloge ovih zakona, Vlada Republike Srpske sutra će razmatrati po hitnom postupku, kako bi ih što prije uputila u proceduru u Narodnu skupštinu Republike Srpske, s ciljem da stupe na snagu 1. juna ove godine.

Višković je informisao predstavnike stranaka da će Vlada donijeti i mjere, s ciljem povećanja plata radnika u realnom sektoru, koje se odnose na povećanje neoporezivog dijela ličnih primanja, kao i da će donijeti novu odluku o povećanju najniže plate u Republici Srpskoj.

Predstavnici stranaka vladajuće koalicije naglasili su da je riječ o odgovornim i kvalitetnim mjerama Vlade Republike Srpske, te dali punu podršku Vladi da krene u proceduru izmjene zakonske regulative, s ciljem povećanja zarada u javnom i privatnom sektoru.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i ministar finansija Zora Vidović. 

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)