Milorad Dodik u Foči

Za opremanje bolnice 15 miliona maraka

  • 20.09.2018. 16:25

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je prilikom današnje posjete Univerzitetskoj bolnici u Foči da je u njeno opremanje planirano da se uloži 15 miliona maraka.

Dodik je podsjetio da u Univerzitetskoj bolnici, nakon uspješno završenog projekta energetske efikasnosti, kojim su svi paviljoni dobili novu fasadu sa termoizolacijom, spoljnu stolariju i novi sistem grijanja, slijedi nabavka savremene opreme. 

"Drago mi je što ćemo bolnicu ovim opremanjem podići na nivo novoizgrađenih bolnica i da će imati sve najsavremenije aparate i instrumente. Naravno, zaposlene vjerovatno očekuje period male edukacije i doobuka, ali u tome se sastoji život. Nikada ne smijemo stati da se obrazujemo i držimo korak sa svijetom koji tako brzo ide", istakao je Dodik. 

Direktor Univerzitetske bolnice Radmil Marić očekuje da bi već u oktobru moglo početi unutrašnje renoviranje i donošenje opreme. 

"Tender je otvoren prije dva dana, izabran je najbolji ponuđač i ostalo je stvar procedure. Očekujemo u narednom mesecu da bi mogli da počnemo sa građevinskim radovima, a zatim i sa donošenjem opreme", rekao je Marić. 

Predsjednik Dodik posjetio je i Medicinski fakultet u Foči, gdje je obišao laboratoriju za biomedicinska istraživanja koja služi za stručno usavršavanje doktoranata ovog fakulteta. 

U okviru posjete Foči, Dodik je u naselju Donje Polje položio kamen temeljac za izgradnju nove zgrade Dječijeg vrtića "Čika Jova Zmaj".

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.