Izaslanik predsjednika Srbije

Vulin: Čast biti na Trgu Srbije na kojem stoje Srbi

  • 15.10.2020. 19:54

Izaslanik predsjednika Srbije Aleksandar Vulin izjavio je večeras u Istočnom Novom Sarajevu da je velika čast biti na mjestu koje se zove Trg Republike Srbije, ne zato što je Srbija dala milion evra za izgradnju, nego zato što na trgu stoje Srbi.

Na svečanosti otvaranja novoizgrađenog trga, Vulin je rekao da od 2014. godine, kada je Aleksandar Vučić postao predsjednik Vlade Srbije pa do današnjeg dana, nijedan Srbin, nijedno selo, ma kako udaljeni bili od matice Srbije, nisu predaleko Srbiji, ni zaboravljeni.

- Od tada do danas Srbija je odvojila i svojim Srbima dala da pomogne, da vide da brine, da misli, da vodi računa kako žive i rastu blizu 74 miliona evra, a našoj voljenoj Republici Srpskoj 62 miliona evra - rekao je Vulin, koji je i ministar odbrane u Vladi Srbije.

On je dodao da zbog toga što nijedno srpsko selo nijedan Srbin gdje god da živi nije daleko Vučiću, on nije više predsjednik samo Srbije nego je predsjednik svih Srba.

- Volja velikih sila, zla sudbina, pogrešne procjene, greške, kukavičluk naših ranijih rukovodstava učinili su da ne živimo zajedno, već da živimo u različitim državama, da ne možemo da kažemo da imamo samo jednu granicu, ali na nama je da učinimo da odmah sada možemo da kažemo da su Srbi jedinstven politički narod koji o svim najvažnijim nacionalnim pitanjima odlučuje jedinstveno i iz jednog mjesta, odlučuje sa svojim Beogradom - istakao je Vulin.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм