Član Predsjedništva SNSD-a

Vulić: Izjava Šantića je politički stav pojedinca

  • 16.12.2020. 20:02

Član Predsjedništva SNSD-a Sanja Vulić rekla je da izjava člana Centralne izborne komisije /CIK/ BiH Ahmeta Šantića da je Komisija bliže odluci o poništavanju izbora u Srebrenici i Doboju predstavlja politički stav pojedinaca u CIK-u.

Vulićeva, koja je u Doboju bila nosilac liste SNSD-a za lokalni parlament, izjavila je Srni da u pravnim aktima nije navedeno da CIK treba biti i istražni organ.

"Nije riječ o bilo kakvoj prevari, niti prikrivanju činjeničnog stanja, riječ je o zadatku koji članovi CIK-a imaju za 2022. godinu. Bošnjaci od Republike Srpske jedino žele Srebrenicu, dok PDP i SDS žele vlast. Sve ovo zajedno rade savjetnica gospodina /Mirka/ Šarovića, Bjelica Prutina i svita iz SDA", rekla je Vulićeva.

Ona je navela da CIK zapravo vježba dokle može ići i "sa narodom i sa Sudom", i da je priča sa Srebrenicom i Dobojem njihovo zagrijavanje za 2022.

"Doboj je napravio razliku koja ih boli, nedostižnu razliku koju oni SDS i PDP ne mogu nigdje stići za pojedinačne funkcije, čak ni da svi glasovi iz inostranstva budu za /lidere SDS-a Mirka/ Šarovića, odnosno /PDP-a Branislava/ Borenovića, u zavisnosti od toga kako će se dogovoriti ko je kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH", rekla je Vulićeva.

Ona je naglasila da je, bez obzira na odluku CIK-a, SNSD u Doboju pobjednik i na eventualnim novim izborima ostvariće samo još snažniju pobjedu.

"Na čast i dušu, ako je imaju Srbi u CIK-u koji se ismijavaju i ponižavaju Srbe u Srebrenici. Suština je dogovor SDA, SDS-a i PDP-a. SDA želi Srebrenicu, a srpski izdajnici žrtvuju sve zarad dobre saradnje i svojih pozicija", tvrdi Vulićeva.

Član CIK-a BiH Ahmet Šantić je, gostujući na N1, ocijenio da je CIK bliže odluci o poništavanju izbora u Srebrenici i Doboju.

"Čini mi se da smo sada možda bliže poništavanju, ali ne bih prejudicirao odluku", rekao je Šantić.

Centralna izborna komisija BiH nije utvrdila rezultate izbora za Srebrenicu i Doboj, jer se vode postupci koje je pokrenuo CIK o utvrđivanju povreda izbornog procesa i eventualne odgovornosti izborne administracije u ovoj opštini, odnosno gradu.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)