Milorad Dodik

"Vukovi sa Vučijaka" biće odlikovani

  • 23.08.2018. 19:45

"Vukovi sa Vučijaka" bila je patriotska formacija koja je pokazala i ohrabrila i druge Srbe na ovim prostorima da se okupe i da zajedno brane i formiraju Republiku Srpsku.

Poručio je to predsjednik Republike Milorad Dodik poslije polaganja vijenca u spomen sobi i razgovora sa članovima i rukovodstvom ovog udruženja. 

"Na ovim prostorima je i u ranim godinama raspada bivše Jugoslavije postojala visoka svijest o opasnosti koja je temeljena na onome što je srpski narod doživio u I i II svjetskom ratu i da je ta svijest bila visoko patriotska koja je omogućila da se formira jedinica koja je imala slavan put. Jedinica koja nije činila zločine, koja je bila na prvim borbenim linijama, jedinic koja nema ni jednog optuženog koliko ja vidim za ratne zločine ili nešto slično. Čista jedna patriotska foramcija", istakao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpkse.

"Ovo je za nas jedan poseban dan, u goste nam je došao predsjendik RS i zahvalni smo mu na tome. Iskoristili smo priliku da mu se zahvalimo na pomoći prilikom rekonstrukicje i obnove našeg štaba i spomen sobe "Vukova sa Vučijaka", istakao je Slaviša Milanković, predsjednik Udruženja "Vukovi sa Vučijaka". 

Predsjednik je najavio da će jedinicu još jednom odlikovati, kao i da će biti riješeno stambeno pitanje porodica poginulih pripadnika jedinice. Djeca poginulih boraca "Vukova" mogu da računaju na zaposlenje, poručio je predsjednik. Dodik kaže da cijeni što "Vukovi" odbijaju uključivanje u političke stranke, iako daju znažan politički doprinos očuvanju Srpske. 

"Što se tiče politike, jedinaica "Vukovi sa Vučijaka" i Udruženje "Vukovi sa Vučijaka" apsolutno odbijaju da se mješaju u politiku. "Vukovi sa Vučijaka" priapdaju Republici Srpskoj i srpskom narodu", naglasio je Milanković. 

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš podsjetio je da je lokalna zajednica u protekle dvije godine zaposlila više od desetoro djece poginulih boraca sa područja te opštine. Kaže da će u saradnji sa predsjednikom nastaviti podršku toj populaciji. 

"Ukoliko svako od nas bude branio Republiku Srpsku onom hrabrošću i entuzijazmom kako su to ranije radili "Vukovi sa Vučijaka", a danas kako to radi predsjednik Republike sigurno da, Republici Srpskoj sigurno neće nedostajati bilo šta", istakao je Darko Tomaš, načelnik Prnjavora. 

Mi smo Udruženje koje njeguje uspomenu na ratnu jedinicu "Vukovi sa Vučijaka", na njenog komandanta Veljka Milankovića i poginule borce, na njihov značaj i doprinos u izgradnji i odbrani Republike Srpske, čulo se na današnjem okupljanju. Udruženje "Vukovi sa Vučijaka" danas ima oko 120 članova. 

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.