Odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka

Vukajlović: Stanivuković se pere od odgovornosti

  • 06.02.2019. 09:21

Odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Stojan Vukajlović izjavio je da poslanik PDP-a u republičkom parlamentu Draško Stanivuković peticijom protiv predloženog neznatnog poskupljenja vode u Banjaluci pokušava da se "opere" u javnosti od odgovornosti za nasilni prekid novogodišnjih koncerata, koji je gradu i njegovim stanovnicima nanio višemilionsku štetu.

Vukajlović je pozvao Stanivukovića da sličnu akciju pokrene i u Bijeljini i drugim gradova u kojima je njegov PDP na vlasti, navodeći da je u njima voda i do tri puta skuplja nego u najvećem gradu Srpske.

"Ukoliko mu je stalo do istine i pravde, Stanivuković bi trebao pozvati svog stranačkog kolegu i predsjednika Skupštine grada Bijeljina Slavišu Markovića da pod hitno snizi cijenu vode u tom gradu, jer je skoro 300 odsto skuplja nego u Banjaluci, koja ima neuporedivo veću vodovodnu i kanalizacionu mrežu", rekao je Vukajlović.

On je podsjetio da će i sa najavljenim poskupljenjem cijena vode u Banjaluci iznositi 1,30 KM po metru kubnom, što je i dalje među najnižim u zemlji i regionu, napominjući da je u Bijeljini 3,05 KM.

Vukajlović je pozvao Stanivukovića da istu peticiju organizuje i u Kotor Varošu, gdje je njegov PDP na vlasti, a gdje je voda skuplja nego u Banjaluci.

"Krijući se iza ove i sličnih, populističkih akcija, Stanivuković pokušava da se `opere` od nesumnjive odgovornosti za štetu koju je nasilnim prekidom novogodišnjih koncerata nanio Banjaluci", rekao je Vukajlović.

On ističe da Stanivuković organizuje ove akcije isključivo s ciljem dizanja vlastitog rejtinga u javnosti, a ne zbog navodne brige za građane.

"Јedina njegova briga je kako će izgledati na TV snimku i da li će skupiti dovoljan broj lajkova na društvenim mrežama. Siguran sam da su do sada građani uvidjeli da tom čovjeku bolje pristaje uloga u `Zadruzi` nego stolica u parlamentu", smatra Vukajlović.