Vučić sutra u Banjaluci

19:28, 21.04.2021.
Izvor: ATV
Hidroelektrana Buk bijela, aerodrom u Trebinju, brojne važne političke teme, to će se sutra naći na stolu pred zvaničnicima Republike Srpske i Srbije. Zasješće i Savjet za saradnju Republike Srpske i Srbije, koji prati implementaciju Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama dvije republike.

Nakon nekoliko sastanaka, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće i svečanoj akademiji povodom obilježavanja Dana grada Banjaluka. Prema prijedlogu SNSD-a, u Vučićevim rukama tada će završiti i ključ grada sa Poveljom počasnog građanina Banjaluke. To će mu predati predsjednik gradske Skupštine Mladen Ilić.

"Pričati o tome kada početi sa izvođenjem radova na izgradnji hidroelektrane Buk bijela i još dvije hidrocentrale na rijeci Drini. Mislim da je to oko 20. termin, pa ćemo ga usaglasiti da bude tačan. Biće riječi i o izgradnji aerodroma u Trebinju, gdje su preduzete pripremne radnje, a Srbija obezbijedila novac iz budžeta, nakon čega su Bošnjaci podnijeli prijavu Ustavnom sudu BiH da bi  usporili", rekao je Milorad Dodik, srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Ni ostali projekti neće biti izostavljeni. Biće govora i o epidemiološkoj situaciji, snabdijevanju gasom, te izgradnji auto-puta do Rače. Sve to će se odvijati pod budnim okom pripadnika MUP-a Republike Srpske.

Da sve prođe u najboljem redu pobrinuće se jake policijske snage. Dragan Lukač kaže, Policija će da garantuje bezbjednost u svakom pogledu.

"MUP u skladu sa svojim ovlaštenjima vrši obezbjeđenje i svi segmenti bezbjednosti će biti na visokom nivou, tako da očekujemo da predsjednik sa svojom delegacijom može na jedan veoma bezbjedan način završiti sve ono što je potrebno ovdje u Republici Srpskoj", istakao je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

U delegaciji Srbije, koju predvodi Vučić, biće predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, premijer Srbije Ana Brnabić i ministar finansija Siniša Mali. O prošlim i budućim projektima sutra će razgovarati sa srpskim članom i predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović i premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem.