Vučić sutra u Banjaluci

  • 21.04.2021. 19:28

Hidroelektrana Buk bijela, aerodrom u Trebinju, brojne važne političke teme, to će se sutra naći na stolu pred zvaničnicima Republike Srpske i Srbije. Zasješće i Savjet za saradnju Republike Srpske i Srbije, koji prati implementaciju Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama dvije republike.

Nakon nekoliko sastanaka, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće i svečanoj akademiji povodom obilježavanja Dana grada Banjaluka. Prema prijedlogu SNSD-a, u Vučićevim rukama tada će završiti i ključ grada sa Poveljom počasnog građanina Banjaluke. To će mu predati predsjednik gradske Skupštine Mladen Ilić.

"Pričati o tome kada početi sa izvođenjem radova na izgradnji hidroelektrane Buk bijela i još dvije hidrocentrale na rijeci Drini. Mislim da je to oko 20. termin, pa ćemo ga usaglasiti da bude tačan. Biće riječi i o izgradnji aerodroma u Trebinju, gdje su preduzete pripremne radnje, a Srbija obezbijedila novac iz budžeta, nakon čega su Bošnjaci podnijeli prijavu Ustavnom sudu BiH da bi  usporili", rekao je Milorad Dodik, srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Ni ostali projekti neće biti izostavljeni. Biće govora i o epidemiološkoj situaciji, snabdijevanju gasom, te izgradnji auto-puta do Rače. Sve to će se odvijati pod budnim okom pripadnika MUP-a Republike Srpske.

Da sve prođe u najboljem redu pobrinuće se jake policijske snage. Dragan Lukač kaže, Policija će da garantuje bezbjednost u svakom pogledu.

"MUP u skladu sa svojim ovlaštenjima vrši obezbjeđenje i svi segmenti bezbjednosti će biti na visokom nivou, tako da očekujemo da predsjednik sa svojom delegacijom može na jedan veoma bezbjedan način završiti sve ono što je potrebno ovdje u Republici Srpskoj", istakao je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

U delegaciji Srbije, koju predvodi Vučić, biće predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, premijer Srbije Ana Brnabić i ministar finansija Siniša Mali. O prošlim i budućim projektima sutra će razgovarati sa srpskim članom i predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović i premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem.   

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)