Milan Radojčić

VRS spriječila da se ponove stravična stradanja srpskog naroda

  • 12.05.2019. 14:06

Komandant Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka brigadir Milan Radojčić rekao je da je Vojska Republike Srpske dala ključni doprinos u zaštiti srpskog naroda i očuvanju Republike Srpske, te da ova činjenica mora biti vječno urezana u sjećanje sadašnjih i budućuih generacija.

"Vojska Republike Srpske izvršila je svoj istorijski zadatak, zaštitila je srpski narod na njegovim vjekovnim ognjištima i spriječila da mu se ponove stravična stradanja iz Drugog svjetskog rata", rekao je Radojčić obraćajući se na centralnoj svečanosti obilježavanja Dana Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka u banjalučkoj kasarni "Kozara". 

Radojčić je rekao da je Vojska Republike Srpske očuvala Srpsku i omogućila njenim institucijama i predstavnicima da u miru rade na jačanju i izgradnji Republike. 

On je podsjetio da je Narodna skupština Republike Srpske donijela istorijsku, hrabru i mudru odluku o formiranju Vojske Republike Srpske, čiji cilj je bio sačuvati srpski narod na njegovim vjekovnim ognjištima i očuvati Srpsku. 

"Vojska Republike Srpske je nastala iz naroda i kroz njene redove tokom proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata prošlo je više od 200 hiljada boraca", rekao je Radojčić. 

Obraćanju zvaničnika u kasarni "Kozara" i kulturno umjetničkim programom završen je zvanični dio obilježavanja današnje svečanosti.