Predrag Gluhaković

Vrijeme je za ozbiljno regionalno povezivanje u oblasti turizma

  • 03.10.2018. 10:59

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković izjavio je danas na Biznis konferenciji "Turustičko tržište jugoistočne Evrope 2018" u Beogradu da je vrijeme za ozbiljno regionalno povezivanje u oblasti turizma.

"Vrijeme je da ozbiljno krenemo da se udružujemo i da pravimo regionalne proizvode jer je tržišna utakmica u turizmu puna neizvjesnosti i ako niste spremni danas, sutra vas neće nigdje biti na tržištu", rekao je Gluhaković na otvaranju ovog skupa. 

On je istakao da se turistički radnici zbog toga moraju regionalno povezivati, naglasivši da je Republika Srpska u oblasti turizma postigla fantastične rezultate. 

"Kao destinacija Republika Srpska ima sve ljepote koje imaju i druge zemlje u okruženju - planine, banje, rijeke, čistu životnu sredinu i časne i vrijedne domaćine što s ponosom svuda ističemo", rekao je Gluhaković. 

Prema njegovim riječima, Republika Srpska je napravila i veliki iskorak u oblasti organizovanja zimskog "Egzita" na Jahorini. 

Gluhaković je naveo da je to prvi "Egzit" koji se održava zimi, najavivši da će novi protokol biti potpisan i za ovu godinu. 

Pokrovitelj Biznis konferencije je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, a na skupu učestvuje više od 400 predstavnika poslovne turističke zajednice jugoistočne Evrope. 

Cilj skupa je fokusiranje na prepoznavanju novih mogućnosti za povećanje turističkog prihoda, kao i traženja novih oblika povezivanja i pozicioniranja regiona kao jedinstvenog turističkog tržišta.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)