Policijska uprava Doboj

Vozilo Vlade Srpske nije učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi

  • 20.08.2018. 19:08

Službeno vozilo Ministarstva zdravlja nije sinoć učestovalo u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Tesliću, saopštili su iz Vlade Srpske. Iako je sin ministra Dragana Bogdanića, Nikola učestvovao u nezgodi, auto nije vlasništvo Ministarstva zdravlja kao što je su to prenijeli pojedini mediji.

Nikola Bogdanić prošao je bez povreda dok je vozač drugog automobila zadobio povrede i prebačen je u dobojsku bolnicu. U vrijeme saobraćajne nezgode, ministrov automobil bio je u garaži Administrativnog centra dok je u nezgodi učestvovalo auto iste marke čiji je vlasnik Jelena Bogdanić.

Službeni automobil Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske iste marke – tuareg, registarskih oznaka „A75M275“, 2011. godište, u to vrijeme bio je u parkiran u garaži Administrativnog centra Vlade Republike Srpske. Dakle, netačne su informacije da je Nikola Bogdanić vozio Vladin službeni automobil, kao što su potpuno netačne i tvrdnje da je on izazvao saobraćajnu nesreću. Sve navedene informacije lako su provjerljive i dostupne javnosti, što je ujedno i obaveza prije javnog objavljivanja i što, takođe, implicira da namjera teksta nije bila u službi informisanja javnosti, već napad i kleveta na ličnost," saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Srpske.

Prema policijskom zapisniku do nesreće je došlo nakon što je Nikoli Bogdaniću, sinu ministra Bogdanića, drugi vozač oduzeo pravo prvenstva. Na oba vozila je pričinjena materijalna šteta, kažu u dobojskoj policiji i potvrđuju takđe da se ne radi o službenom automobilu.

“Na ovom mjestu ću još jednom potvrditi da su oba vozila koja su učestvovala u nezgodi u privatnom vlasništvu, odnosno ne radi se o vozilu u vlasništvu Vlade RS,” rekao je Dmitar Vračar, načelnik Policijske uprave Doboj.

O svemu se oglasio i ministar Dragan Bogdanić. Službenim vozilom za koje je rečeno i za koje pojedinci i dalje tvrde da je učestvovalo u saobraćajci stigao je u Istočno Sarajevo. Na automobilu je vidljivo da nema oštećenja, ali i da ima druge registarske tablice od automobila koji je učestvovao u nezgodi. Dragan Bogdanić kaže da ne može da vjeruje da se pojedinci u svrhu politike služe ovakvim potezima. 

"Nisam nikad nešto dematovao, trudio sam se da budem korektan ali ovako, kad doživite ovo, vidjeli ste da sam došao službenim kolima, da je strašno kad vam neko dira dira porodicu," rekao je Bogdanić.

"Ovdje je bilo najbitnije da je, ne dao Bog, mom sinu se desilo ono najgore, imao sam utisak da bi pojedini mediji bili zadovoljni,"

Tvrdi ministar da se na ovome neće završiti i da bi priča po svemu sudeći mogla da dobije i sudski epilog. Nije mu jasno ni zašto se pojedini mediji, koji su objavili netačnu vijest o njegovim sinu, nisu bavili informacijom kada su akteri saobraćajki bili članovi nekih drugih partija.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.