Da preduzme sve mjere

Vlada zahtijeva od tužioca da hitno riješi slučaj "Dragičević"

  • 27.12.2018. 16:53

Vlada Republike Srpske nije zadovoljna dinamikom vođenja istrage u predmetu "David Dragičević" i zahtijeva od glavnog republičkog javnog tužioca da, u skladu sa svojim ovlaštenjima, preduzme sve mjere radi hitnog rješavanja ovog predmeta.

Iz Biroa Vlade za odnose s javnošću saopšteno je da Tužilaštvo, u skladu sa članom 12. Zakona o javnim tužilaštvima Republike Srpske, o preduzetim mjerama obavijesti Vladu Republike Srpske. 

U saopštenju se dodaje da je Vlada nezadovoljna dinamikom, s obzirom na to da je naredba o sprovođenju istrage u navedenom predmetu donesena u junu 2018. godine, od kada nije vidljiv nikakav značajan pomak, te da je time nanesena ozbiljna društvena šteta kako institucijama Srpske, tako i građanima. 

"Vlada Srpske zahtijeva od glavnog republičkog javnog tužioca da analizira rad i postupanje nosilaca pravosudnih funkcija u navedenom predmetu, te da u skladu sa utvrđenim činjenicama preduzme sve mjere u skladu sa zakonom", ističe se u saopštenju. 

Vlada Republike Srpske zahtijeva i od Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH da nakon utvrđenih činjenica i preduzetih mjera glavnog republičkog javnog tužioca, utvrdi postojanje eventualne odgovornosti rukovodstva Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci i postupajućih nosilaca pravosudnih funkcija u predmetu "David Dragičević".

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.