Vlada uložila 1,3 miliona KM u obnovu školskih objekata

  • 04.11.2020. 15:35

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić izjavila je danas u Srpcu da će saniranjem, rekonstrukcijom i energetskim "utopljavanjem" objekata Osnovne škole /OŠ/ "Dositej Obradović" u Kukuljama i Centra srednjih škola "Petar Kočić", u koje je Vlada uložila oko 1,3 miliona KM, biti ispunjeno ranije obećanje da će biti poboljšani uslovi školovanja.

"Na ovom planu vrlo je bitan odnos lokalne zajednice i Vlade. Ovim pokazujemo da se takvom saradnjom realizuju mnogi dobri projekti", rekla novinarima Golićeva, koja je potpredsjednik Vlade Republike Srpske.

Golićeva je rekla da na planu energetske efikasnosti u Srpskoj treba obnoviti brojne objekte, te da imaju za sada više od 700 zahtjeva, od čega su mnogi realizovani, a radi se i na novima.

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je da ovi projekti mnogo znače za stanovnike, te učenike i profesore iz tog grada.

"U Srpcu se realizuje i biće realizovano mnogo projekata, među kojima je i obnova vodovodne mreže i vodoprivrednih objekata što će mnogo značiti ovdašnjim ljudima. Sve to realizujemo zahvaljujući uspješnoj saradnji opštinske vlasti i načelnika opštine sa Vladom", rekla je Vidovićeva koja je sa Golićevom i rukovodstvom Srpca posjetila lokalne škole u kojima su u toku radovi u okviru projekta poboljšanja energetske efikasnosti, koji finansira Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju.

Načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević rekao je da su projekti energetske efikasnosti u školi u Kukuljama i u Centru srednjih škola "Petar Kočić" izuzetno značajni za stanovništvo, jer će unaprijediti uslove školovanja.

On je dodao da je počela i realizacija višemilionski vrijednog projekta čišćenja kanalske mreže i saniranja vodoprivrednih objekata, što je važno i u smislu predupređivanja poplava u opštini.

Dragosavljević je rekao da je projekat izgradnje novog vrtića u Srpcu iz sredstava Srbije izuzetno značajan na planu pronatalitetne politike.

"Ako uslovi i procedure dozvole, ti radovi će početi na zimu", naveo je Dragosavljević.

Direktor Centra srednjih škola "Petar Kočić" Milenko Živanić rekao je da bi radovi na ovom objektu trebali biti završeni u februaru, te da će obnova unaprijediti uslove u kojima rade nastavnici i učenici.

"Zahvalio bih Vladi i svima koji su učestvovali u ovom projektu", naglasio je Živanić.

Тагови: