Željka Cvijanović  

Vlada u Ribnik u posljednih 10 godina uložila 25 miliona KM

  • 08.02.2019. 16:55

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je da je jako važno da se nastavi razvoj opštine Ribnik, naglasivši da je Vlada Srpske u posljednjih desetak godina za te potrebe izdvojila više od 25 miliona KM.

Cvijanovićeva je rekla novinarima da su ta sredstva izdvojena kao znak podrške za izgradnju lokalne putne i komunalne infrastrukture. 

"Rješavali smo i probleme školstva i zdravstva. To ćemo nastaviti, a podržaću u finansijskom smislu ovdašnji projekat za izgradnju vrtića, jer za to postoji potreba", istakla je Cvijanovićeva, koja je danas u Ribniku razgovarala sa rukovodstvom ove opštine i posjetila centralnu Osnovnu školu "Desanka Maksimović" gdje je započeta rekonstrukcija. 

Ona je naglasila da je vlast Srpske na primjeru Ribnika pokazala da postoji čvrsta sprega između Vlade i lokalnih zajednica. 

"Da toga nije bilo ova opština bi sigurno bila osuđena na propast i ne bi bilo osnovnih uslova za život", ukazala je Cvijanovićeva. 

Ona je rekla da će se u ovoj opštini raditi na onome što bi predstavljalo osnovu za ekonomski rast, a to je turizam, za šta će trebati dobri i adekvatni programi. 

"Cilj je da od toga napravimo sigurna radna mjesta i popularizujemo ovu opštinu koja je prelijepa i ima resurse koje želimo da stavimo u funkciju dodatnog zapošljavanja. Opština će u tom smjeru imati podršku republičkog nivoa vlasti. Vjerujem u razvoj ovog kraja i cilj je da zajedno pravimo uslove za bolji život svih građana opštine", rekla je Cvijanovićeva. 

Zamjenik načelnika Ribnika Nebojša Karać rekao je da su zahvaljujući Vladi Srpske i kabinetu predsjednika izgrađene dvije nove škole - Osnovna škola "Nikola Mačkić" u Previji i Srednjoškolski centar "Lazar Đukić". 

"Sada se radi sanacija Osnovne škole `Desanka Maksimović` u vrijednosti od oko 400 hiljada KM, a upoznali smo predsjednicu o projektu vodosnabdijevanja platoa Manjača, što je gorući problem stanovništva, a u šta je Vlada lani uložila više od 700 hiljada KM", rekao je Karać. 

Direktor centralne Osnovne škole "Desanka Maksimović" u Ribniku Slavica Miljanović zahvalila je vlastima Srpske što su izdvojile oko 400 hiljada KM za rekonstrukciju te obrazovne ustanove, koju, uključujući područne škole, pohađa ukupno 185 učenika. 

"Nadam se da će uskoro biti završeno postavljanje toplotne izolacije i fasade, kao i zamjena krova i spoljne stolarije. Time će učenici i nastavnici imati daleko bolje uslove za rad", rekla je Miljanovićeva. 


 

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)