Ministar finansija Srpske

Vlada Srpske za rasterećenje privrede i povećanje konkurentnosti

  • 08.02.2019. 16:01

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović istakla je da je Vlada Srpske opredijeljena da u ovoj godini nizom mjera rastereti privredu i poveća konkurentnost, čime će, uz istovremeno unapređenje finansijskog upravljanja, raditi na daljem nastavku fiskalne konsolidacije i razvoju Srpske.

"Značajno je partnerstvo koje smo imali sa USAID-om u proteklom periodu u vidu tehničke podrške na projektima koji se odnose na poboljšanje fiskalne discipline, preko sprovođenja Zakona o poreskom sistemu, uvođenja Registra poreskih i neporeskih davanja, ali i nekim projektima koji nam tek predstoje, u vidu trezorskog poslovanja i evidencije upravljanja dugom - istakla je Vidovićeva u razgovoru sa delegacijom Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Vidovićeva je izrazila uvjerenje da će zajedničkim aktivnostima reformski procesi uroditi plodom, saopšteno je iz Ministarstva finansija Srpske.

Šef Ekonomskog odjeljenja pri USAID-u Piter Dafi istakao je tokom današnjeg sastanka u Banjaluci da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom i sa predstavnicima Ministarstva finansija Srpske i Poreske uprave Republike Srpske.

Dafi je poručio da će biti razmatran nastavak saradnje na projektima podrške procesu fiskalizacije, ali i za predstojeće aktivnosti na evidenciji trezorskog poslovanja i sistema upravljanja dugom.