Premijerka u Pelagićevu

Vlada Srpske uložila 20 miliona maraka kroz različite strateške projekte

  • 22.07.2018. 19:36

Vlada Republike Srpske do sada je uložila 20 milion maraka u opštinu Pelagićevo kroz različite strateške projekte, a podrška neće izostati ni u narednom periodu, rekla je premijerka Željka Cvjanović tokom posjete opštini. 

Ona je podsjetila da će ove godine  Vlada u Pelagićevo  uložiti više od miliona maraka.

"Moram reći da se uspješno realizuje jedan projekat iz programa IFAD, a koji podrazumijeva podršku našim ruralnim područjima. Prema tome čitav niz malih puteva mjesnih, seoskih puteva se takođe sanira upravo uz tu podršku. Uz ovo što sam rekla planirana je i značajna podrška našeg Javnog preduzeća Putevi RS", kaže Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Republike Srpske.

Načelnik opštine je podsjetio da je Pelagićevo među prvim opštinama u Srpskoj koja je dobila podršku Vlade za realizaciju brojnih razvojnih projekata. Zahvalio se i na pomoći Vlade Srbije koja će ovoj opštini donirati 400 hiljada maraka. 

"U završnoj fazi je i zgrada opštine. Ovdje se nalazimo na destinaciji u centru gdje smo dobili podršku Vlade Republike Srbije, tzv.program Srbija dva –rekonstrukcija spomen kompleksa posvećena našem prosvetitelju Vasi Pelagiću. I uredićemo trg, to će biti Trg deveti januar", rekao je Simo Stakić, načelnik opštine Pelagićevo.

Premijerka je boravak u Pelagićevu iskoristila i da posjeti Gastro susrete na jezeru, gdje je obišla štandove, razgovarala sa izlagačima i posjetiocima, ali i probala neka od jela.