Željka Cvijanović

Vlada Srpske uložila 12 miliona KM u Brčko

  • 08.03.2020. 16:17

Vlada Republike Srpske je u različite infrastrukturne projekte u Brčko distriktu uložila 12 miliona KM, izjavila je danas predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

- Mi smo u Brčko distrikt, u skladu sa onim što i jeste - zajedničko vlasništvo dva entiteta, uspijevali da niz godina iz repubičkog budžeta obezbjeđujemo odrđena ulaganja i kao Vlada Republike Srpske obezbijedili smo 12 miliona KM za važne infrastrukturne projekte - rekla je Cvijanovićeva, koja je prisustvovala svečanoj akademiji povodom 20 godina od proglašenja Brčko distrikta.

Kao najvažnije, Cvijanovićeva je istakla da je Srpska godinama bila snabijevala distrikt električnom energijom i po tom osnovu je indirektno uložila 56 miliona KM, što su značajna sredstva i što je pomoglo građanima distrikta.

Osim u infrastrukturne projekte i u škole, Cvijanovićeva je dodala da je Vlada Srpske zajedno sa Vladom Srbije izgradila i vrtić u distriktu.

Cvijanovićeva je naglasila da distrikt nije nikakva izolovana kategorija, niti je izolovan iz okvira BiH, kao ni regije.

- Za Brčko distrikt je važno da treba da ima dobru saradnju sa svim nivoima vlasti da bi mogao uspješnije da funkcioniše. Ovo je prostor koji zahtijeva određenu pažnju i brigu i srećna sam kada vidim da institucije distrikta dobro rade svoj posao, ali isto tako da mi koji smo vezani za Brčko pomažemo na određeni način - rekla je Cvijanovićeva.

Ona je izrazila zadovoljstvom što Vlada distrikta donosi i realizuje brojne važne projekte, čime se njegovim građanima obezbjeđuje bolji i sigurniji život.

Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić najavio je da bi ove godine trebalo da počne revitalizacija Luke Brčko, jer je u zastoju tri i po godine.

On je dodao da je prevaziđen problem koji je bio pred lokalnim strukturama i da se ove godine očekuje početak radova.

Supervizor za Brčko Majkl Skenlan rekao je da 256 miliona KM budžeta distrikta mora biti iskorišteno na najbolji mogući način, a na dobrobot građana.

- Ove godine sve to očekujemo ukoliko organi vlasti nastave usvajati dobre zakone, a dobra polazna tačka je zakon o budžetu od prošle godine - istakao je Skenlan.

On je naglasio i da je ohrabren činjenicom da je vizija Brčaka od prije dvije godine u najvećoj mjeri realizovana, prije svega urađeno je mnogo da bi se mladima omogilo da ostanu na ovom prostoru.