Željka Cvijanović u Milićima

Vlada Srpske ulaže u razvoj opštine, ove godine još 800 hiljada KM FOTO

  • 21.09.2018. 11:20

Vlada Republike Srpske, po različitim osnovama iz Razvojnog programa i iz budžeta Republike, do sada je u opštinu Miliće uložila oko 15 miliona KM, dok je posredstvom kreditnih linija Investiciono-razvojne banke plasirano još oko 17,5 miliona KM, kažu u Vladi Republike Srpske.

U ovoj godini Vlada Srpske će u opštinu Milići uložiti još 800.000 KM - u toku su radovi na uređenju korita Studeni Jadar, za šta je izdvojeno 600.000 KM, a tokom 2017. i 2018. godine uloženo je i 400.000 KM za projekat izgradnje postrojenje za prečišćavanje pitke vode, na izvorištu Nikoline vode, koji je upravo završen. 

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović sastala se danas sa rukovodstvom opštine i privrednicima opštine Milići, a prisustvovaće i polaganju kamena temeljca za izgradnju industrijskog postrojenja za sušenje i mljevenje hidrata i glinice u Lukić polju. Riječ je o investiciji kompanije "Boksit" Milići vrijednoj četiri miliona KM.

Tokom dana, planirano je da premijer Srpske razgovara i sa privrednicima opštine Milići u direkciji "Drina osiguranja".

Ulaganja Vlade Srpske u opštinu Milići biće nastavljena i u narednom periodu, a planiran je završetak uređenja korita Zeleni Jadar, asfaltiranje lokalnih puteva i zamjena cijevi u nekoliko naselja, za šta su planirana sredstva u ukupnom iznosu od oko dva miliona KM.