Neće stati na ovom

Vlada Srpske u opštinu Srbac uložila preko 50 miliona maraka

  • 06.06.2019. 19:31

Više od 50 miliona maraka uložila je Vlada Republike Srpske u opštinu Srbac. Pored infrastrukturnih projekata, mnogo se ulagalo i u energetsku efikasnost. Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić kao primjer navodi rekonstrukciju krova na srednjoškolskom centru, za koji je iz budžeta Vlade izdvojeno više od 200.000 maraka. 

Na ovome, kaže Golićeva, neće stati. 

“Znate da je projekat energetske efikasnosti nastavljen. Ono što smo obećali, to ćemo i realizovati. Urađen je energetski pregled i za sanaciju, energetsko opremanje ovoga objekta, termička izolacija, otvori, prozori, sve ono što podrazumijeva energetska efikasnost, biće sada uloženo preko 600.000 KM", kaže Golić.

Da je u Srpcu stabilna finansijska situacija, tvrde iz Ministarstva finansija Republike Srpske. Razgovaralo se u ovoj opštini i o sanaciji starih, a izgradnji novih nasipa, sve u cilju smanjenja rizika od poplava.

“Trenutno realizujemo jedan značajan projekat rekonstrukcije crpne pumpe Povelič, gdje smo uložili oko 700.000 KM i građevinski radovi su završeni. Trenutno je u fazi instalacija te mašinske opreme”, kaže Boris Pašalić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

“Opština Srbac sad je u dobrom stanju u odnosu kako je bila prije nekoliko godina. Zaduženja apsolutno u skladu sa zakonom, jer mi inače iz Ministarstva finansija ne dajemo odobrenje zaduženja za nekoga ko je probio limit od 18 odsto. Tako da mogu reći da opština Srbac apsolutno izmiruje sve svoje obaveze i tu nemamo nikakvih problema", kaže Zora Vidović, ministar finansija RS.

Saradnjom sa Vladom su zadovoljni i u opštini. Kažu, ova posjeta je dokaz da će saradnja biti nastavljena na dobrobit Srpčana.

“Razgovarali smo o svim, odnosno, mnogobrojnim otvorenim pitanjima po resorima u odnosu na naše goste. Tako da smo i na taj način prezentovali sve ono što je najprioritetnije i prezentovali potrebe naše koje moramo rješavati", Mlađen Dragosavljević, načelnik opštine Srbac.

Zbrinjavanje komunalnog otpada, ulaganja u oblasti šumarstva, poljoprivrede, ali i rekonstrukcija seoskih puteva, još su neke od tema razgovora u Srpcu. U posljednjih par godina je, samo na osnovu subvencija, poljoprivrednicima Srpca uplaćeno oko šest miliona maraka. 

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)