Boris Pašalić

Vlada Srpske u Brod za pet godina uložila 14,4 miliona KM

  • 07.10.2019. 15:24

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je da je Vlada Srpske u opštinu Brod u proteklih pet godina uložila oko 14,4 miliona KM, kao i da podrška ovoj lokalnoj zajednici neće izostati ni u narednom periodu.

"Vlada Republike Srpske ima dobru saradnju sa opštinom Brod", rekao je novinarima Pašalić, koji je danas prisustvovao svečanoj sjednici Skupštine opštine Brod povodom Dana oslobođenja u proteklom ratu, a na kojoj su uručena i opštinska priznanja.

On je istakao i sredstva Vlade Srbije u ovoj i prošloj godini u iznosu od 240.000 KM, koja su uložena u sanaciju školskih objekata, nabavku sanitetskog vozila.

Pašalić je naglasio da su važni projekti koji se realizuju upravo iz resora kojim rukovodi.

"Trenutno realizujemo veliki projekat rekonstrukcije savskog nasipa i rekonstrukcije kanala koji veže rijeku Savu i Ukrinu, i to u vrijednosti većoj od 2,5 miliona KM. Naredne godine krećemo sa rekonstrukcijom dvije crpne stanice koje su namijenjene da unutrašnje vode evakuišu prema rijeci Savi", naveo je Pašalić, koji je rukovodstvu opštine i stanovnicima Broda čestitao Dan oslobođenja.

Načelnik opštine Brod Ilija Јovičić rekao je da su u ovoj lokalnoj zajednici rekordna ulaganja i da je vrijednost investicija u ovoj godini dostigla iznos od 10 miliona KM.

Јovičić je najavio i rekonstrukciju Trga patrijarha Pavla, ističući da će postojeći spomenik poginulim borcima Vojske Republike Srpske imati još dominantniji izgled.

Povelja počasni građanin pripala je poznatom fudbaleru i treneru Ljubomiru Petroviću, koji je rođen u brodskom selu Velika Brusnica, i pukovniku Miki Škoriću.

Dobitnik Povelje Pokrova Presvete Bogorodice je Milan Vidić iz Brusnice.

Sedmooktobarska povelja opštine Brod uručena je Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici i Vatrogasnoj jedinci Rafinerije nafte iz Broda.

Uručeno je i 13 zahvalnica.

Priznanja su uručili načelnik Јovičić i predsjednik lokalne skupštine Miloš Stanišić.

Svečanoj sjednici prisustvovali su i načelnici opština Modriča, Petrovo, Derventa, pukovnik Miko Škorić, delegacije pobratimskih opština Vranje i Rekovac, predstavnici lokalnih samouprava opština i gradova Irig, Šid, Sremska Mitrovica, kao i opštine Borovo u Hrvatskoj.

Тагови:
  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок