Radovan Višković

Vlada Srpske pravovremeno reagovala da bi zaštitila građane

  • 09.07.2020. 12:00

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da je Vlada Srpske pravovremeno reagovala donošenjem određenih mjera s ciljem sprečavanja širenja virusa korona kako bi zaštitila zdravlje građana i sačuvala zdravstveni sistem.

Višković je u razgovoru sa otpravnikom poslova Ambasade Norveške u BiH Siri Anderson naglasio važnost daljeg jačanja svih zdravstvenih kapaciteta u Republici Srpskoj.

On je upoznao je Andersonovu sa setom ekonomskih mjera za naredni period, te istakao da je Vlada Srpske prva u regionu donijela određene mjere i rješenja s ciljem saniranja ekonomskih posljedica. Višković je u razgovoru podsjetio i na podršku koje su institucije Srpske pružile privrednim subjektima čiji je rad za vrijeme vanrednog stanja bio otežan ili potpuno obustavljen.

Sagovornici su se saglasili koliko je značajna međusobna podrška, razmjena iskustava i solidarnost u ovim trenucima kada se cijeli svijet suočava sa pandemijom, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Zajednički je ocijenjeno da je dosadašnja saradnja bila dobra, te je izražena opredijeljenost za nastavak uspješne saradnje na svim nivoima i u narednom periodu.

Višković je izrazio iskrenu zahvalnost na donacijama koje je Norveška, kao dio podrške u borbi protiv pandemije virusa korona, uručila Republici Srpskoj u vrijeme kada je bilo najteže doći do medicinske opreme, kao i intenzivnom pružanju podrške našim zdravstvenim institucijama za vrijeme vanrednog stanja.

Poseban akcenat tokom sastanka je stavljen na trenutnu epidemiološku situaciji u Republici Srpskoj, kao i o preventivinim mjerama koje se sprovode s ciljem sprečavanja širenja virusa korona. 

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.