Bijeljina

Vlada Srpske pomaže rekonstrukciju Agrotržnog centra

  • 15.10.2018. 13:27

 U rekonstrukciju i modernizaciju Agrotržnog centra u Bijeljini biće uloženo 950.000 KM kreditnih sredstava NLB banke za koja je garanciju dala Vlada Republike Srpske, a svi radovi trebalo bi da budu završeni za godinu dana, rekao je direktor preduzeća "Grad" Slaviša Cacanović.

"Ovo su sredstva koja se teško dobijaju i veliku zahvalnost dugujemo resornom ministarstvu i Vladi Srpske, koja će preuzeti na sebe obavezu da plaća anutitete ako firma ne bude sposobna da to radi", rekao je Cacanović, podsjetivši da dosadašnjim uslovima na toj pijaci nisu mogli da se pohvale ni zakupci, niti poljoprivrednici. 

On kaže da su resorno ministartsvo i Vlada posmatrala poslovanje preduzeća u prethodne tri godine i da je prepoznato da je "Grad" likvidna firma koja će moći otplaćivati kredit. 

Cacanović je istakao da će krediti isključivo biti namijenjena za investicije, dodajući da je rok otplate 12 godina, sa grejs periodom od dvije godine i kamatom od 3,98 odsto. 

Prema njegovim riječima, prvi poslovi na kojima će se raditi jeste asfaltiranje 7,5 hekrara prostora, zatim je planirana izgradnja hladnjače, kao i modernizaciji hale u kojoj se održava najznačajnija poljoprivredna manifestacija u Bijeljini i Srpskoj, sajma "Interagro". 

On je najavio da će biti izgrađeno i 28 maloprodajnih objekata na platou kvantaške pijace, a dio buvljaka koji nije natkriven dobiće krovnu konstrukciju, a investicija je vrijedna 40.000 KM. 

Cacanović je najavio i da će fitosanitarni inspektori redovno vršiti kontrole svih proizvoda na kvantaškoj pijaci, a dio hladnjače koju namjeravaju izgraditi biće ustupljen skladištenju i čuvanju organskih proizvoda. 

On je dodao da je predviđena i rekonstrukcija višenamjenske hale, popularnog buvljaka, koju koristi više od 200 zakupaca. Prema njegovim riječima, cijena zakupa kreće se od 200 do 600 KM i neće biti povena nakon modernizacije. 

U preduzeću "Grad" kažu da će kreditna sredstava biti racionalno i transparentno utrošena, te da očekuju da će ovom kapitalnom investicijom povećati i prihode preduzeća i relaksirati odnose sa svim zakupcima. 

"Grad" očekuju da će ove godine ostvariti dobit u poslovanju od oko 100.000 KM.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм