Višestruka korist za korisnike usluga mobilnih komunikacija

Vlada Srpske podržala sporazum o sniženju cijene rominga

  • 07.03.2019. 13:04

Vlada Republike Srpske podržala je na današnjoj sjednici Nacrt sporazuma o sniženju cijena usluga rominga u javnim mobilnim telekomunikacijskim mrežama u regionu Zapadnog Balkana.

Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske zaduženo je da Ministrastvu komunikacija i transporta u Savjetu ministara dostavi mišljenje o predloženom nacrtu sporazuma. 

Zadužuje se Ministarstvo saobraćaja i veza da u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske o ovim zaključcima informiše Savjet ministara, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću. 

Stav Vlade Srpske je da će potpisivanjem ovog sporazuma biti ostvarena višestruka korist za korisnike usluga mobilnih komunikacija. 

Korisnici mobilnih javnih komunikacionih mreža prilikom boravka u zemljama potpisnicama sporazuma moći će koristiti usluge rominga po znatno nižim cijenama nego što je to danas, odnosno pod istim uslovima koje imaju i građani u zemljama članicama Evropske unije, navedeno je u saopštenju. 

Istaknuto je da je za očekivati da će sniženje cijena rominga doprinijeti ne samo nesmetanom funkcionisanju zajedničkog tržišta, nego i povećanju zahtjeva za uslugama mobilnih komunikacija, što u krajnjem cilju doprinosi postizanju većeg stepena razvoja ovog tržišta u svim zemljama, pa i u BiH. 

Vlada Srpske donijela je Odluku o osnivanju preduzeća "Hidroelektrana Foča i Hidroelktrana Paunci" čija je djelatnost proizvodnja i prodaja električne energije, a sjedište će biti u Foči. 

Osnivač preduzeća je Mješoviti holding "Elektroprivreda Republike Srpske" iz Trebinja, a osnovano je kao jednočlano društvo sa ograničenom odgovornošću.

Тагови: