Vlada Srpske o stanju u "Šumama Srpske"

Višković pozvao direktore 18 šumskih gazdinstava da daju ostavku

15:15, 12.09.2019.
Izvor: ATV
Premijer Republike Srpske Radovan Višković pozvao je direktore 18 šumskih gazdinstava koja posluju negativno da sami napuste funkcije, jer je cilj institucija stabilizacija preduzeća "Šume Srpske", koje je u prvih šest mjeseci imalo gubitak od 2,6 miliona KM.

Višković je rekao novinarima nakon tematske sjednice Vlade Republike Srpske u Banjaluci na kojoj je razmatrana Informacija o stanju u šumarstvu u Republici da su usvojeni zaključci s ciljem stabilizacije preduzeća "Šume Srpske".

"Očekujem od javnih preduzeća da posluju pozitivno i da Republika Srpska od njih ima dobit, odnosno da uplaćuju dividendu", naglasio je Višković.

On je napomenuo da je rukovodstvo "Šuma Srpske" sada pod lupom i da zaključci Vlade, među kojima je da ovo preduzeće mora efikasno funkcionisati, moraju biti sprovedeni.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske Boris Pašalić smatra da mogu biti rješavani postojeći problemi u "Šumama Srpske" iako dio gazdinstava ima finansijske minuse i prevelik broj zaposlenih.

Direktor "Šuma Srpske" Slaven Gojković rekao je da je Vlada Srpske dala punu podršku upravi i nadzornom odboru ovog preduzeća, kao i resornom ministarstvu u rješavanju postojećih probema.

On kaže da u narednom periodu može doći do smjene direktora gazdinstava, navodeći da negativno posluju "Romanija" Sokolac, "Vrbanja" Kotor Varoš i još 16 gazdinstava.