Vlada Srpske o prijedlogu zakona o slobodnim zonama

  • 17.12.2020. 08:38

Vlada Republike Srpske trebala bi da na današnjoj sjednici razmatra prijedloge zakona o protivgradnoj zaštiti, o slobodnim zonama te o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Dnevnim redom je predviđeno i razmatranje Nacrta zakona o notarskoj službi u Republici Srpskoj, te Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o stočarstvu, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Na sjednici bi trebalo da bude razmotrena i Informacija o sprovedenim pregovorima sa EU radi odobravanja makro-finansijske pomoći, kao i Informacija o dodjeljivanju brojčanih oznaka /šifara/ korisnicima budžeta opština/gradova radi uvođenja trezorskog sistema poslovanja u domove zdravlja Republike Srpske.

Planirano je i da se razmatra Informacija o korigovanim finansijskim planovima predstavništava Republike Srpske u inostranstvu za 2020. godinu.

Na dnevnom redu sjednice je razmatranje Konsolidovanog izvještaja o izvršenju budžeta Republike Srpske za period 1. januar – 30. septembar 2020. godine, kao i Prijedloga programa javnih investicija Republike Srpske za period 2021-2023. godina.

Fotografije i kadrovi sa sjednice medijima će biti dostavljeni putem "vetransfer" linka. Nakon sjednice koja je zakazana za 8.30 časova predviđeno je saopštenje.