Vlada Srpske o mišljenju o inicijativi za izmjenu Izbornog zakona

  • 28.04.2021. 07:44

Vlada Republike Srpske trebalo bi da na sutrašnjoj sjednici razmatra prijedlog mišljenja o inicijativi za donošenje zakona o izmjeni Izbornog zakona Republike Srpske.

Na predloženom dnevnom redu je i razmatranje prijedloga uredbe o visini naknade za priključivanje na javni put i izgradnju objekata u putnom i zaštitnom pojasu puta, kao i informacije o potrebi uklanjanja nanosa u koritu rijeke Drine radi povećanja proticajnog profila i smanjenje rizika od poplava, najavljeno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Predviđeno je i razmatranje informacije o aktivnosti pilot-radio kampanje u BiH "Reforma javne uprave jedan je od ključnih preduslova za uspješnu integraciju BiH u EU", kao i razmatranje informacije o aktivnostima Republike Srpske u oblastima regionalne i institucionalne saradnje.

Za sjednicu je predloženo i razmatranje informacije o aktivnostima u vezi sa preuzimanjem nadležnosti u oblasti obilježavanja goriva, kao i informacije o učešću Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite u studiji koju sprovodi Evropska agencija za hemikalije.

Početak sjednice zakazan je za 8.30 časova.

Nakon sjednice je predviđena konferencija za novinare sa početkom u 10.30 časova u pres-centru Vlade Srpske.