Banjaluka

Vlada Srpske: Dopunjena Uredba o policijskoj legitimaciji i znački

  • 18.02.2021. 14:53

Vlada Republike Srpske danas je donijela Uredbu o dopunama Uredbe o službenoj policijskoj legitimaciji i policijskoj znački radi sprečavanja zloupotrebe policijske legitimacije i policijske značke od neovlaštenih lica.

Uredbom se zabranjuje neovlaštena izrada, stavljanje u promet, posjedovanje, odnosno korištenje značke, legitimacije ili drugog obilježja, te se propisuju prekršajne sankcije za subjekte koji postupaju u suprotnosti sa navedenim odredbama, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Vlada je usvojila Informaciju o Nacrtu sporazuma o saradnji u oblasti borbe protiv zloupotrebe opojnih droga između Kancelarije za borbu protiv droga u Vladi Srbije i Komisije za suzbijanje zloupotrebe opojnih droga u Republici Srpskoj i saglasila se da taj sporazum bude potpisan.

Donesena je i odluka o broju, strukturi i prostornom rasporedu srednjih škola u Republici Srpskoj kojom se utvrđuje se broj, struktura i prostorni raspored srednjih škola.

Prilikom donošenja mreže srednjih škola uzeti su u obzir kriterijumi koji se odnose na broj i uzrast učenika koji završavaju osnovnu školu na određenom području, dostupnost i jednaki uslovi za sticanje obrazovanja, specifičnost područja, razvojne specifičnosti područja na osnovu utvrđenih potreba za zapošljavanjem, obezbjeđenje komunikacije, ekonomičnost i racionalnost u korištenju kadra, sredstava i oprema, finansijske mogućnosti osnivača i interes i potrebe jedinice lokalne samouprave i društvenih partnera.

Vlada je donijela i odluku kojom je utvrđeno da su ispunjeni uslovi da Osnovni sud u Šamcu može početi sa radom 1. marta.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Развратник (16+)

    ''Развратник’ је аустралијска ТВ серија коју је режирао Петар Данкан и познати аустралијски адвокат Чарлс Вотерстрит, који је био узор за грађење главног лика. Серија кроз пет сезона прати живот кривичара Кливера Грена, чији је живот у расулу.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм