Željka Cvijanović

Vlada Srpske dobrim radom obezbijedila veće plate i penzije

  • 27.11.2019. 13:42

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je zadovoljna radom Vlade Srpske koja je obezbijedila stabilnost javnih finansija i stvorila mogućnost za rast plata i penzija, te ispunjavanje niza drugih obaveza.

Cvijanovićeva je ocijenila da je Vlada tokom nepune godine mandata ispunila većinu planiranog u ovoj godini, te da će preostalo biti sigurno ispunjeno u narednom mjesecu.

"Јedna od glavnih odrednica rada Vlade bila je, kao što smo definisali u zajedničkim koalicionim politikama, obezbijediti stabilnost finansija, što je i urađeno. Imamo veće prihode od planiranih. Vlada je na sebe preuzela obavezu povećanja plata i penzija. Ta povećanja se dešavaju tokom cijele ove godine. Sve ide kao što smo definisali", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je podsjetila da će početkom naredne godine uslijediti redovno usklađivanje penzija u okviru čega bi trebalo da budu povećane za oko tri odsto.

"Vlada će nakon toga u skladu sa finansijskim mogućnostima stvarati prostor i za vanredno usklađivanje kao što smo godinama radili", rekla je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, put koji je davno trasiran i podrazumijeva dobru komunikaciju sa socijalnim partnerima i danas postoji.

"Sve što Vlada radi treba posmatrati kao zajednički proizvod Vlade i drugih institucija, te socijalnih partnera bez kojih je nemoguće definisati i sprovesti određena rješenja", kaže Cvijanovićeva.

Ona je izrazila zadovoljstvo i zbog toga što nije bilo zastoja u realizaciji infrastrukturnih projekata, bilo da je riječ o saobraćajnicama ili izgradnji, renoviranju i rekonstrukciji škola.

Cvijanovićeva je ocijenila da Srpska ima institucionalnu stabilnost bez koje nema dobrih rješenja.

"Zato je bilo važno da još u decembru prošle godine bude formirana Vlada i tada donesen budžet i Program ekonomskih reformi, te da ova godina prođe u skladu sa našim planovima. To nije slučaj sa drugima u okviru BiH i željno očekujemo da taj kredibilitet i autoritet dobiju i nivo BiH i Federacije BiH da bismo mogli zajedno rješavati određena pitanja", istakla je Cvijanovićeva.

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина