Premijer Željka Cvijanović

Vlada Srpske će nastavii da ulaže u Modriču

  • 19.07.2018. 19:12

Modriča će dobiti još 2.5 miliona maraka za vodovodnu i kanalizacionu mrežu, rekla je predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović. Kaže, nema toga što se ne može uraditi kada su svi zajedno na terenu.

Nakon sastanka sa načelnikom opštine Mladenom Krekićem, premijerka je prošetala Modričom i razgovarala sa mnogobrojnim građanima koji su je dočekali. 

“Ono što nas vezuje ovdje za ove mjesne zajednice jeste činjenica da ovdje implementiramo nekoliko važnih projekata. Oni su izrazili potrebu da imaju asfaltirani put, kao što ste vidjeli da su to stvari koje se rade, realizuju. U pitanju su velika naselja i veliko naselje i, u suštini, ovim što će se sada uraditi, dopuniti sadržajima, mislim da će to sigurno biti jedno od modernijih naselja na cijeloj opštini”, istakla je Cvijanovićeva.

Da je današnji dan od velike važnosti za Modriču, tvrdi i načelnik Krekić. Kaže, dosadašnja ulaganja Vlade u ovu opštinu su mnogo značila, kvalitetno su utrošena.

“Ovdje ima dosta posla koji je Vlada Republike Srpske u posljednjih par godina radila na čelu sa, naravno, predsjednikom Vlade. Mi ne možemo zaboraviti sve ono što je Vlada RS u posljednjim godinama uradila, dakle, od onih nesretnih trenutaka kada je, dakle, dođe nam žena Željka Cvijanović, kao predsjednica Vlade, da nam potpomogne kada su u pitanju bile one velike poplave”, kaže Krekić.

Za opštinu Modriča iz Vlade je do sada, za različite projekte, uloženo preko 70 miliona maraka. A samo za period od 2006. do 2018. godine izdvojeno je gotovo sedam miliona maraka kroz projekte obnove stambenih jedinica, infrastrukture, održivog povratka, između ostalog, i alternativnog smještaja. Prilikom posjete mjesnim zajednicama, premijerki je za sve što je doprinijela ovoj opštini uručena i zahvalnica.