Premijerka u posjeti

Vlada RS nastavlja sa ulaganjem u hercegovačke opštine

  • 12.08.2018. 19:28

Nevesinje je ovih dana pravo gradilište. Renovira se Kulturni centar i Sportska dvorana, prave se vodovod i kružni tok, asfaltiraju se ulice.

U sve se  to uvjerila i premijerka Željka Cvijanović. Pohvalila je rad lokalnih vlasti  i saradnju sa Vladom RS te najavila nova ulaganju u ovu hercegovačku opštinu. Bez jake opštine nema ni jake RS istakla je premijerka.

"Mi republiku branimo time što branimo njenu ustavnu poziciju i upravljamo adekvatno političkim procesima a isto tako je branimo što popravljamo našu ekonomsku sliku i što razvijamo naše opštine. Ja sam rekla da je ovo strateški važno, pristup, zajedništvo i jedinstvo koje pokazujemo lokalne vlasti i republičke vlasti na izgradnji naše republike", rekla je Željka Cvijanović, predsjednik Vlade RS.

Za godinu i po dana kroz projekte u Nevesinju Vlada RS uložila je oko 10 miliona maraka a u zadnjih nekoliko godina više od 60 miliona. Milenko Avdalović načelnik Nevesinja  zahvalan.

"Moje zadovoljstvo je veliko i ja nemam nijednu primjedbu. Sve što smo tražili od Vlade, a sve što smo tražili bilo je pokriveno unaprijed urađenim projektima i ja mislim da je  to pravi put saradnjae lokalne vlasti i RS. Dalo je rezultate i mislim da to i građani prepoznaju", izjavio je Milenko Avdalović, načelnik Nevesinja.

Pored svih ovih projekata značajnih za Nevesinje Vlada RS i dalje ulaže u kapitalni projekat Gornji horizonti. Značaj ovog projekta je ogromni ne samo za Hercegovinu nego i za cijelu RS.

"Već gradimo 'HE Dabar' koja je u poodmakloj fazi , svi pripremni radovi su završeni, pri kraju su dozvole za sve objekte. Radi se tunel koji je već prokopan u dužini od četiri kilometra", kazao je narodni poslanik Ilija Tamindžija.

Premijerka je danas otvorila igralište u naselju Gvozd, posjetila nevesinjsku Spomen sobu te obišla gradilišta u ovoj opštini. Održala i sastanak sa koalicionim partnerima u Nevesinju, zaključeno je da je sradnja dobra te da zajedno idu na predstojeće izbore.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?