Višković sa švedskim ambasadorom u BiH

Vlada Republike Srpske prva ispunjava obaveze u evrointegracijama 

11:47, 11.04.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je u razgovoru sa švedskim ambasadorom u BiH Andersom Hagelbergom jasnu opredijeljenost institucija Srpske u procesu evropskih integracija, što je vidljivo u svim aktivnostima koje Vlada Srpske sprovodi i ispunjava među prvima u BiH.

Višković je na današnjem sastanku u Banjaluci upoznao Hagelberga o mjerama i ciljevima predviđenim Programom ekonomskih reformi, ističući da su među ključnim prioritetima u radu Vlade Srpske - stvaranje uslova za unapređenje standarda svih građana i privredni razvoj. 

Hagelberg je predstavio programe i projekte koje Ambasada Švedske u BiH podržava i realizuje s naglaskom na razvojnu pomoć koja se odnosi na ekonomsku podršku, unapređenje životne sredine, te doprinose u procesu evropskih integracija, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću. 

Švedski diplomata je istakao opredijeljenost da se, povećanjem aktivnosti, nastavi sprovođenje projekata u okviru razvojne podrške i saradnje. 

Na sastanku, kojem je prisustvovala i ministar finansija Srpske Zora Vidović, razmijenjena su mišljenja i o drugim aktuelnim političkim i ekonomskim temama u Republici Srpskoj, BiH i regionu.