Pozitivno poslovanje Fonda

Vlada Republike Srpske pokazala brigu prema licima sa invaliditetom

  • 08.02.2019. 13:55

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović izjavio je danas u Prijedoru da republički Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom iz godine u godinu posluje pozitivno.

"Vlada Republike Srpske je upravo kroz ovu ustanovu pokazala brigu prema licima sa invaliditetom", rekao je Milunović novinarima u Prijedoru nakon razgovora sa direktorom Fonda Ranko Vučkovićem. 

On je podsjetio da je glavna aktivnost ovog fonda vraćanje poreza i doprinosa svim poslodavcima koji su zapošljavali lica sa invaliditetom, a takvih je u Srpskoj 800 sa između 1.200 i 1.300 zaposlenih lica sa invaliditetom. 

Prema njegovim riječima, kroz projekat ekonomske podrške licima sa invaliditetom u ruralnim područjima, realizovan je 91 paket vrijednosti od po 2.500 KM po osobi, znatno više od planiranih 55 paketa. 

Projekat je, kako je rekao, realizovan posredstvom deset organizacija od posebnog značaja za Republiku Srpsku. 

On je najavio da će i za ovu godinu biti raspisan poziv za ovaj projekat jer se pokazao efikasnim, pogotovo onima koji već nešto rade na selima, a da se redovno nastavlja i podsticaj poslodavcima od četiri hiljade KM po zaposlenom licu sa invaliditetom. 

Direktor Fonda Vučković rekao je da je za ovu godinu za prvi javni poziv bilo predviđeno 337.500 KM za projekte zapošljavanja i ekonomske podrške licima sa invaliditetom u Srpskoj, ali da će za ove namjene biti odobreno oko 400 hiljada KM, a da će potom biti raspisan i drugi javni poziv iste vrijednosti. 

"Osim toga, osnovna djelatnost Fonda je vraćanje doprinosa na isplaćene zarade lica sa invaliditetom gdje dajemo oko 4,2 miliona KM godišnje ili više od 85 odsto budžeta Fonda", dodao je Vučković. 

Fond je jedina ustanova republičkog nivoa sa sjedištem u Prijedoru.

 

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина