Željka Cvijanović u Pelagićevu

Vlada podržala sve strateške projekte opštine

  • 22.07.2018. 16:49

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da su svi strateški projekti koje je kandidovala opština Pelagićevo naišli na veliku podršku Vlade, koja je u prethodnih nekoliko godina u ovu lokalnu zajednicu uložila blizu 20 miliona KM.

"Tokom ove godine u opštini Pelagićevo realizujemo nekoliko važnih projekata u vrijednosti većoj od milion KM. Tu se nećemo zaustaviti s obzirom da postoje određene potrebe, a naša obaveza je da ih sagledamo u svim mjesnim zajednicama da bismo mogli da intervenišemo", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Pelagićevu, nakon sastanka sa opštinskim rukovodstvom. 

Premijer Srpske kaže da je došla u radnu posjetu opštini Pelagićevo s obzirom da se ovdje realizuje čitav niz projekata uz podršku Vlade Republike Srpske. 

Ona je istakla da se, osim projekata vrijednosti veće od milion KM za infrastrukturu koje je opština evidentirala kao važne, uspješno realizuje projekat iz Programa IFAD koji podrazumijeva podršku ruralnim područjima iz kojeg se sanira niz mjesnih seoskih puteva. 

"Planirana je i značajna podrška Javnog preduzeća `Putevi Republike Srpske`. Kada sve to stavite zajedno na papir onda vidite da su to značajna ulaganja koja pokazuju važnost ove opštine", rekla je Cvijanovićeva i dodala da je od Vlade Srbije obezbijeđena podrška od blizu 400.000 KM. 

Cvijanovićeva je istakla da svaka opština u Srpskoj ima perspektivu, uz angažman različitih nivoa vlasti. 

"Vjerujem u ovu opštinu, kao što vjerujem u svaku opštinu Republike Srpske, vjerujem u Republiku i znam da se iz godine u godinu modernizujemo, da imamo bolju infrastrukturu, da podižemo i standard građana koliko je to moguće", rekla je Cvijanovićeva. 

Ona je podsjetila da je Vlada Republike Srpske u prošloj godini postigla rekordne pokazatelje kada je u pitanju zaposlenost, te dodala da postoji obaveza i narednog saziva vlade da nastavi da radi u istom pravcu. 

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je u Pelagićevu sa načelnikom opštine Milanom Stakićem i predsjednikom Skupštine opštine Slavkom Tešićem. 

Sastanku su prisustvovali ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Milenko Savanović. 

Premijer Srpske je tokom posjete Pelagićevu obišla novu zgradu u kojoj će biti smještena opštinska administracija, a posjetila je i Spomen-sobu poginulim srpskim borcima gdje se upisala u knjigu.