Banjaluka

Vlada organizuje prijem za pobjednike republičkih takmičenja

  • 13.06.2019. 19:23

Već 11. godinu zaredom - najbolji i najtalentovaniji učenici Republike Srpske su se okupili na prijemu u Vladi. Pobjednici republičkih takmičenja iz prošle godine, njih 564, je došlo u Banjaluku. Među njima je bio i mladi talentovani trubač iz Banjaluke, Nikolaj Roćenović, koji već godinama prikuplja nagrade na mnogim takmičenjima.

"Ove godine sam bio na tri takmičenja, međunarodno Davorin Jenko u Beogradu, republičko u Prijedoru, i školsko u Banjaluci. Na Davorin Jenko 97,13 bodova, prva nagrada, na republičkom 100 bodova specijalna nagrada, i na školskom 100 bodova specijalna nagrada", kaže Nikolaj Roćenović, muzička škola "Vlado Milošević" Banjaluka.

Ako ulažete u obrazovanje kao što smo mi ulagali, neće izostati rezultati, poručila je Željka Cvijanović. Okupljenim učenicima je poručila da će u institucijama uvijek imati podršku na putu ka uspjehu.

"Zadovoljna sam činjenicom da ovdje imamo djecu koja su postizala i postižu sjajne rezultate. Naravno, u to ulažu puno napora i truda, i osim njih kao pojedinaca treba zahvalnost izraziti prema roditeljima i prema prosvjetnim radnicima", kaže Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske.

Vlada će pomoći onima koji idu na međunarodna takmičenja, jer oni tamo ne predstavljaju samo sebe i svoje škole, nego i Republiku Srpsku, istakao je Radovan Višković. Premijer poručuje da Vlada i dalje ulagati u mlade i talentovane.

"Nije isključena mogućnost da u budžetu kreiramo stavku koja će biti podsticaj za ovakve učenike, za nastavak njihovih aktivnosti, jer trebate na početku prepoznati najbolje", kaže Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.

Početkom godine, u Vladi je bio upriličen prijem i za 35 najboljih studenata sa oba javna univerziteta u Srpskoj. Svi su dobili posao u institucijama Srpske, što bi, poručuje premijer, trebalo da postane tradicija.