Banjaluka

Vlada o Nacrtu zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku

07:39, 14.11.2019.
Izvor: Srna
Vlada Republike Srpska razmatraće danas Nacrt zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku.

Predviđeno je da Vlada razmatra i prijedlog rješenja o imenovanju Radne grupe za izradu zakona o ispitivanju porijekla imovine.

Na dnevnom redu sjednice biće i prijedlog uredbe o izmjeni Uredbe o registru naseljenih mjesta u jedinicama lokalne samouprave Republike Srpske, kao i prijedlog uredbe o dopunama uredbe o postupku izdavanja garancija Republike Srpske, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Vlada bi trebalo da razmotri i informaciju o statističkim pokazateljima stanja u oblasti prerađivačke industrije i njihovom kretanju za devet mjeseci 2019. godine, kao i informaciju o stanju u namjenskoj industriji Republike Srpske.

Na predloženom dnevnom redu je i razmatranje prijedloga odluke o davanju saglasnosti na Pravilnik o dodjeli podsticaja iz oblasti energetike i rudarstva, kao i razmatranje prijedloga odluke o davanju saglasnosti Ministarstvu finansija na Plan utroška sredstava za kapitalna ulaganja, za period 1. januar - 30. novembar u iznosu od 149.500 KM.

Na dnevnom redu nalazi se i prijedlog odluke o utvrđivanju opšteg interesa u svrhu izgradnje Spomen parka "9. januar" u Doboju.

Snimateljima i fotografima biće omogućeno snimanje kadrova na početku sjednice.

Nakon sjednice, koja je najavljena za 10.00 časova, biće objavljeno saopštenje.