Ministarstvo poljoprivrede RS

Vlada nema ingerencije nad formiranjem otkupne cijene pšenice

  • 20.06.2018. 17:36

Vlada Srpske nema ingerencija nad formiranjem otkupne cijene pšenice, ali je opredijeljena ka sprovođenju stimulativnih mjera ekonomske politike u okviru kojih svi subjekti u sektoru agrara mogu naći svoj interes, saopšteno je danas iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Ministarstvo je u saopštenju odbacilo navode narodnog poslanika Miladina Stanića u vezi sa otkupom pšenice i podsjetilo da je Vlada Srpske prije mjesec dana organizovala sastanak sa proizvođačima, prerađivačima i finansijskim institucijama na kojem je dogovoren model korištenja posebne linije IRB-a za otkup domaćih poljoprivrednih proizvoda po najpovoljnijim uslovima, za šta je Vlada odobrila izmjenu Pravila plasmana IRB-a. 

Iz resornog ministarstva ističu da su zajedno sa Ministarstvom trgovine i turizma organizovali poseban sastanak sa proizvođačima i otkupljivačima pšenice, na kojem je konstatovano povećanje ukupnog obima proizvodnje, upravo zahvljujući mjerama Vlade Srpske i na kojem je otvoren dijalog između proizvođača i otkupljivača oko uslova za preuzimanje ovogodišnjeg roda pšenice. 

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić rekao je danas da vlast u Srpskoj nema politiku otkupa pšenice, jer još nije poznata njena otkupna cijena.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.