Vlada Republike Srpske

Vlada donirala 100 hiljada maraka za akciju "S ljubavlju hrabrim srcima"

14:45, 13.12.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Vlada Republike Srpske zadužila je danas Ministarstvo finansija da obezbijedi 100.000 KM za podršku humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima".

Vlada je usvojila Informaciju o potrebi obezbjeđivanja sredstava za donatorsko veče "S ljubavlju hrabrim srcima" i zadužila Ministarstvo finansija da iz budžetske rezerve u 2018. godini, u okviru Ostale budžetske potrošnje, obezbijedi taj iznos. 

"Sredstva prikupljena u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji biće iskorištena za nabavku uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju djece sa poremećajima kretanja", navodi se u saopštenju iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću. 

Pod pokroviteljstvom predsjednika Srpske Željke Cvijanović i ove godine, deveti put, realizuje se akcija "S ljubavlju hrabrim srcima", u okviru koje će 23. decembra od 17.00 časova biti održano donatorsko veče u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci. 

U Republici Srpskoj godišnje od 150 do 200 djece ima potrebu za intenzivnim fizikalnim tretmanom uz korišćenje robotike, a takav savremeni tretman ne mogu dobiti ni u Republici Srpskoj, ni u Srbiji. 

Direktan efekat primjene savremene robotike je znatno bolji ishod rehabilitacije i poboljšanje kvaliteta života djece sa dijagnozama cerebralne paralize, spine bifide, kao i povredama glave i kičme. 

Novina je da su partneri predsjednika Republike u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji mladi talenti iz Gradiške, Prijedora, Bijeljine, Ugljevika, Teslića, Trebinja, Istočnog Sarajeva, Doboja, Mrkonjić Grada, Prnjavora, Drvara, Banjaluke i Zvornika.