Vlada Republike Srpske

Vlada donirala 100 hiljada maraka za akciju "S ljubavlju hrabrim srcima"

  • 13.12.2018. 14:45

Vlada Republike Srpske zadužila je danas Ministarstvo finansija da obezbijedi 100.000 KM za podršku humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima".

Vlada je usvojila Informaciju o potrebi obezbjeđivanja sredstava za donatorsko veče "S ljubavlju hrabrim srcima" i zadužila Ministarstvo finansija da iz budžetske rezerve u 2018. godini, u okviru Ostale budžetske potrošnje, obezbijedi taj iznos. 

"Sredstva prikupljena u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji biće iskorištena za nabavku uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju djece sa poremećajima kretanja", navodi se u saopštenju iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću. 

Pod pokroviteljstvom predsjednika Srpske Željke Cvijanović i ove godine, deveti put, realizuje se akcija "S ljubavlju hrabrim srcima", u okviru koje će 23. decembra od 17.00 časova biti održano donatorsko veče u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci. 

U Republici Srpskoj godišnje od 150 do 200 djece ima potrebu za intenzivnim fizikalnim tretmanom uz korišćenje robotike, a takav savremeni tretman ne mogu dobiti ni u Republici Srpskoj, ni u Srbiji. 

Direktan efekat primjene savremene robotike je znatno bolji ishod rehabilitacije i poboljšanje kvaliteta života djece sa dijagnozama cerebralne paralize, spine bifide, kao i povredama glave i kičme. 

Novina je da su partneri predsjednika Republike u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji mladi talenti iz Gradiške, Prijedora, Bijeljine, Ugljevika, Teslića, Trebinja, Istočnog Sarajeva, Doboja, Mrkonjić Grada, Prnjavora, Drvara, Banjaluke i Zvornika.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.