Radovan Višković 

Vlada će nastaviti sa punom podrškom Trebinju

  • 08.02.2019. 19:15

Izgradnja puta Foča-Šćepan polje, rekonstrukcija dionice puta Trebinje-Ljubinje, izgradnja Duhovnog centra u Mrkonjićima, nastavak projekta navodnjavanja Trebinja i kapitalni energetski projekti, samo je dio onoga o čemu je premijer Republike Srpske danas govorio u Trebinju. 

Za izgradnju puta Foča-Šćepan polje obezbjeđen je novac, dobijena je saglasnost Crne Gore, čeka se završetak projekta i radovi počinju, kaže Radovan Višković. 

"Mi imamo obezbjeđen novac za izgradnju tog puta i da na neki način riješimo to pitanje. Zašto ovo govorim u Trebinju, upravo iz razloga što želimo i Hercegovinu da prikačimo na taj put novom trasom, a to je kanjonom rijeke Sutjeske, izgradnjom mosta preko Drine i da onda veza sa Fočom i Hercegovinom bude tom dionicom puta," rekao je Višković. 

Trebinje je grad koji se u posljednje dvije godine stalno razvija i zato će, kaže Višković, uvijek imati podršku Vlade Republike Srpske. Novca za sve trebinjske projekte ima, kaže Višković.
 
"Svi oni projekti koji su u gradu Trebinju započeti 2018. godine, neki su završeni, neki su u toku, neki će biti završeni u narednom periodu. Ja sam došao da vidim dokle su ti projekti i Vlada ima obezbjeđena novčana sredsta za sve te projekte, oni će biti po svojoj dinamici isplaćeni i završeni, na dobrobit svih građana grada Trebinja," kaže Višković. 

Našim trudom i uz pomoć vlasti Republike Srpske ali i Srbije, Trebinje ide uzlaznom putanjom, baš zato je i postalo grad otvorenih vrata u koji svi rado dolaze, kaže Mirko Ćurić, vršilac dužnosti gradonačelnika Trebinja.  

"Ono što smo zaključili da se značajan novac izdvaja u infrastrukturu, ali isto tako da se jedino zajedničkim projektima Vlade Republike Srpske, tako i Vlade Srbije, može uraditi dosta toga, da ljudi ostaju u Trebinju, da dolaze čak iz drugih gradova u Trebinje," rekao je Ćurić.

Predsjednik Vlade prisustvovao je i prezentaciji projekta Duhovnog centra, koji će se graditi u selu Mrkonjići, za koji će takođe biti obezbjeđena podrška Vlade. Premijer se sastao i sa episkopom Zahumsko-hercegovačkim i primorskim.

"Svi projekti koje radimo ovdje mi radimo za naše buduće generacije i hvala premijeru i Vladi Republike Srpske. Oni su uvijek imali razumjevanja i sluha za sve naše potrebe i za potrebe naših budućih generacija," rekao je vladika Dimitrije.

U okviru radne posjete najjužnijem gradu Srpske, premijer se sastao i sa predstavnicima firme "Herc-gradnja". Pored velikog broja sastanaka, premijer je našao vremena i da prošeta gradom i razgovara sa Trebinjcima.